USKLADIMO FREKVENCIJE

Slavonci u Lici

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Predstavnici Udruženja obrtnika Županja posjetili su sajam jeseni u Lici, točnije u Gospicu, i to na poziv Udruženja obrtnika Gospić s kojima imaju Povelju o prijateljstvu i suradnji.

Tamo su ih dočekali predsjednik Komore Marko Sokolić i tajnik Udruženja obrtnika Gospić Željko Mataja te tajnica Komore Ankica Šubarić.

Prema riječima tajnika UB Gosipić Željka Mataje i njihovi obrtnici suočeni su sa sličnik problemima kao i Slavonski, a to su prije svega probelmi vezani za raseljavanje što rezultira nedostatkom radne snage u pojednim obrtima, smanjen obim poslovanja proizvodnje i usluga u obrtničkim zanimanjima.

Posjeta je protekla u prijateljskoj atmosferi, razmjena iskustava i dogovoreni susret ovaj put u Slavoniji, točnije na Šokačkom sijelu u Županji.

Doživotni počasni predsjednik Udruženja obrtnika Županja, Đuro Curić, istaknuo je da se kod i kod nas uglavnom smanjuje broj obrtnika, poteškoće u poslovanju se osjećaju, stalne su kontrole inspekcije, visoki fiksalni nameti, poskupljene životnih potreba, a kod pojedinih obrta i poskupljenje goriva koje je važna komponenta u funkcioniranju poslovanja, kao i i odlazak sposobne radne snage u inozemstvo.

Na Sajmu u Gospiću bio je i je i županjski izlagač Mesnica As - vlasnika Ilije Jelovića koji je izrazio želju da dogodine dođe ponovno na Sajam u Gospić.

 

 

Hitovi: 457