USKLADIMO FREKVENCIJE

Djelatnici tvrtke Same Deutz Fahr žetelice Županja od danas u štrajku

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Od danas su radnici tvornice Same Deutz Fahr Žetelice u štrajku.

Od Uprave tvrtke traže povećanje plaće jer su nezadovoljni visinom sadašnjih primanja, smatraju da je njihov rad podcijenjen. Tvrtku je danas posjetio Antun Štivić , regionalni povjerenik SMH-IS-a gdje je s predstavnicima Sindikata održao radni sastanak. Nakon sastanka novinarima se prvo obratio glavni sindikalni povjerenik Same Deutz Fahra Marko Ivkošić, koji je pojasnio da traže povećanje plaće od 750 kuna u bruto iznosu kao i osam posto dodatka na posebne uvjete rada u proizvodnji.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Siniša Kosić koji bi sutra trebao posjetiti ovu tvornicu, pojasnio nam je u telefonskom razgovoru kako radnici u ovoj tvornici, koja se bavi proizvodnjom kombajna rade za niske plaće koje su tek nešto veće od minimuma

Radni sastanak sa Sinidikatom Same Deutz Fahra Žetelice danas je održao i regionalni povjerenik sindikata metalaca Slavonije i Baranje Antun Štivić, koji je za medije izjavio da su radnici spremni za dalje pregovore s Upravom za dobrobit svih. Ne želi se ugroziti na bilo koji način tvrtku ali djelatnici su bili prinuđeni na štrajk. Ti ljudi moraju prehranit svoje obitelji, a neophodno je i zaustaviti odlazak radnika iz tvrtke – pojasnio je Štivić.

Štrajk se nastavlja i sutra odnosno sve dok Uprava ne udovolji njihovim zahtjevima. Rad u ovoj tvornici je organiziran u tri smjene a sutra će radnici biti pozvani da dođu svi u prvu smjenu. Na telefonske pozive koje smo danas uputili Upravi nije bilo odgovora.

Hitovi: 591