USKLADIMO FREKVENCIJE

Štrajk u Same Deutz Fahr Žetelice se nastavlja

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat, udružen u SSSH, organizirali su konferenciju za novinare ispred ulaza u Same Deutz Fahr Žetelice Županja.

Radnicima u štrajku i medijima obratili su se predsjednik Štrajkaškog odbora Marko Ivkošić, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske-industrijski sindikat Siniša Kosić i predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel. Govorili su o štrajku preko 290 radnika županjske tvornice kombajna koji su štrajk pokrenuli radi zaštite i promicanja socijalnih interesa. Pozvali su ministre i Vladu RH da sada budu potpora radnicima koji traže bolje uvjete, a ne da ih obilaze i hvale koliko kombajna proizvedu prikupljajući sebi političke bodove.

„Danas im je mjesto da budu ovdje s radnicima koji se bore za ostvarenje svojih socijalnih prava, ljudi odlaze za boljim primanjima, sada je trenutak da ih zadržimo“ – istaknuo je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

Uprava SDF Žetelice d.o.o. Županja i talijanski vlasnici do zaključenja ovoga izvješća nisu se obratili niti radnicima niti medijima.Štrajk se nastavlja...Hitovi: 330