USKLADIMO FREKVENCIJE

Štrajk u Same Deutz Fahr Žetelice se nastavlja

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Djelatnici tvrtke Same Deutz Fahr Žetelice iz Županje koji su već tjedan dana u štrajku, danas su započeli pregovore s Upravom.

Naši su stavovi i dalje jasni , tražimo povećanje plaće za 750 kuna i 8 posto za posebne uvjete rada – istaknuo je predsjednik Štrajkaškog odbora Marko Ivkošić naglasivši da Uprava ne pristaje na njihove zahtjeve, te im nudi značajno manje povećanje plaće.

Štrajk radnika u županjskoj tvornici kombajna Same Deutz Fahr Žetelice zakonit je, odlučila je sutkinja Županijskog suda u Vukovaru Irena Lenić. Poslodavac je pokušao osporiti legitimitet štrajka i podnio je tužbu sa zahtjevom da se štrajk proglasi nezakonitim i da se radnicima zabrani njegovo daljnje provođenje. Ročište je održano po hitnom postupku, svaka je strana iznijela svoje argumente, a sutkinja je u svojoj presudi utvrdila da nije bilo propusta i da je Štrajkaški odbor sve odradio u skladu sa zakonom te je odbacila tužbu poslodavca, za koju smatra da nema osnove – izjavio je danas novinarima pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mato Stanković .

 

Regionalni povjerenik Saveza metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata za Slavoniju i Baranju Antun Štivć je na današnjoj medijskoj konferenciji također novinarima potvrdio da su radnici otvoreni za pregovore ali da ne odustaju od svojih zahtjeva.

Inače, istaknuli su sindikalci da će danas tijekom dana uputiti i dopis županjskom gradonačelniku Davoru Miličević koji je jučer u našem programu podržao zahtjeve radnika, da ih primi kako bi mu detaljnije iznijeli svoje probleme i zahtjeve.

 Hitovi: 703