USKLADIMO FREKVENCIJE

Kuća meda u Berlinu

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Na 84. Međunarodnom zelenom tjednu 2019. (Grüne Woche), koji se održava od 18. do 27. siječnja u Berlinu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poljoprivrede svoje proizvode predstavlja 13 hrvatskih tvrtki.

''Pola milijuna posjetitelja i promet od gotovo 50 milijuna eura koji se ostvari izravnom prodajom na sajmu jasno pokazuju da je Međunarodni zeleni tjedan jedan od najvažnijih događaj za poljoprivredni sektor. Ovo je iznimna prilika domaćim proizvođačima da predstave svoju kvalitetu i zakorače na nova izvozna tržišta, a imamo što pokazati'', rekao je na otvorenju sajma predsjednik HGK Luka Burilović.

Tako se među brojnim prehrambenim proizvodima cijelog svijeta ove godine na sajmu u Berlinu mogu naći i proizvodi "Kuće meda" iz Županje.

OPG Kešimir Čolić i OPG Daniel Čajko udružili su prije četiri godine snage u Kuću meda, kako kažu, zbog podjele troškova. Danas su dobrovoljne članice HGK, koji uz 10 vrsta sortnog meda proizvode i jedinstvene medne mješavine. ''Osim što proizvodimo sto posto domaći med, dodajemo u med dodatke poput cimeta ili đumbira. Kod kuće dobro prolazi, a došli smo vidjeti kako će reagirati stranci'', rekao je Daniel Čajko, kojemu je želja pokrenuti izvoz.

Hitovi: 749