USKLADIMO FREKVENCIJE

Odluka o izradi intervencijskog plana

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Uoči samog svečanog otvorenja 52. Šokačkog sijela u maloj vijećnici Grada Županja ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac uručila je Odluku o izradi intervencijskog plana za Grad Županju i općine Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, Štitar i Vrbanja.

Tom prigodom min istrica Žalac je istaknula kako joj je važno da se zajedno na vrijeme pripremaju projekti za sljedeće financijsko razdoblje Europske unije. "Primjer intervencijskog plana u našoj županiji imamo za Grad Vukovar, a u drugim dijelovima Hrvatske u provedbi su još četiri, za ratom obuhvaćena područja koja zaslužuju posebnu pažnju Vlade RH. Mislim da ovo naše područje uz granicu, s obzirom na siromaštvo te gospodarske i financijske pokazatelje, sigurno zaslužuje posebnu pažnju našeg ministarstva i mi ćemo s Gradom, Županjom i općinama početi pripremu konkretnih projekata." rekla je ministrica Gabrijela Žalac i dodala kako je velika je potreba za izradom ovoga plana i planiranjem nove financijske perspektive za županjsku Posavinu. Gradonačelnik Županje Davor Miličević je naglasio kako je više nego zadovoljan razgovorima i sastankom s ministricom Žalac te je pohvalio odličnu suradnju s resornim ministarstvom i ministricom Žalac, koja, naglasio je, ima veliki senzibilitet za ovo područje.

" Nadam se da ćemo uspjeti zaustaviti sve loše procese i iseljavanje ljudi iz ovih krajeva. Vjerujem da ćemo projektima koji su pred nama i koje ćemo zajedno izraditi puno dobiti, da će situacija biti sve bolja i da će se ljudima omogućiti da ovdje ostanu, da mogu raditi i od svoga rada pristojno živjeti." naglasio je gradonačelnik Davor Miličević.
U ime svih kojima je uručena Odluka o izradi intervencijskog plana zahvalio je načelnik Općine Gradište Srećko Papac.

Hitovi: 300