USKLADIMO FREKVENCIJE

Agrotehnološki centar u Cerni

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Sukladno započetim radovima na izgradnji Agrotehnološkog centra u Cerni, iskopani su temelji, postavljene čelične konstrukcije te se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, kako je i navedeno u projektu.

Agrotehnološki centar projekt je ukupne vrijednosti 34,5 milijuna kuna, a ukupna vrijednost potpisanog ugovora s Ministarstvom poljoprivrede je blizu 30 milijuna kuna.

Centar, koji se gradi na izlazu iz Cerne prema Babinoj Gredi, osigurati će logističku infrastrukturu koja će proizvođačima omogućiti bolje uvjete poslovanja a koje će bit utemeljeno na izgrađenim logističkim kapacitetima, prvenstveno hladnjače za skladištenje i čuvanje voća i povrća, te pratećih objekata za prihvat, sortiranje, pakiranje i daljnju distribuciju svježeg voća i povrća. Time će se stvoriti preduvjeti za povećanje proizvodnje na proizvodnim površinama na kojima se do sada te kulture nisu uzgajale zbog nedostatka skladišnih prostora, odnosno agrologistike.

Usluge Centra koristit će 200-tinjak OPG-ova, što će pridonijeti povećanju njihove konkurentnosti na tržištu, a očekivani ukupni godišnji prihod Centra procjenjuje se na 3,5 milijuna kuna.

Hitovi: 143