USKLADIMO FREKVENCIJE

Gastro show

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

U Kući tradicijske gastronomije u Taru, na inicijativu i uz potporu Vukovarsko-srijemske županije i Agro-klastera d.o.o. Vinkovci, održana promotivna manifestacija "Mali fajferica gastro show".Tom prigodom je poznati gastro stručnjak Tomislav Špiček u ime stočarskih udruga Utvaj i Fajferica prezentirao različite vrste jela od mesa crne slavonske svinje.
Prezentaciji je nazočilo pedesetak kuhara iz najpoznatijih i najvećih hotelskih i ugostiteljskih kuća u Istri kao sto su Valamar, Plava laguna, Maistra, Amines i drugi.

Svi nazočni su bili ugodno iznenađeni ukusno pripremljenim specijalitetima i iskazali veliki interes, kako za meso i proizvode od crne slavonske svinje, tako i za druge proizvode naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koje je i ovom prilikom predstavio Agro-klaster Vukovarsko-srijemske županije – doznajemo od direktora Agro – klastera Zdenka Podolara.
Priliku za predstavljanje svojih vina iskoristio je i naš poznati vinar iz Iloka Mladen Papak.
Ovaj gastro show posjetio je i župan Božo Galić i tom prilikom se zahvalio predstavnicima općine Tar-Vabriga i svima koji su doprinijeli da se suradnja općina Tar-Vabriga i Lovas pretoči u ozbiljnu gospodarsku suradnju dviju županija.Hitovi: 231