USKLADIMO FREKVENCIJE

LAR VJEVERICA NASTAVLJA S AKTIVNOSTIMA U OTEŽANIM UVJETIMA

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
Kako su mnoge djelatnosti pogođene posljedicama pandemije, jednako tako je i naš sektor zahvaćen, što je vidljivo iz toga da su mnogi planirani natječaji obustavljeni ili odgođeni za neko buduće razdoblje i sredstva su prenamijenjena primjerice za pomoć poduzetnicima u poteškoćama.
Ali unatoč tome, mi smo se jako brzo prilagodili novom poslovnom modelu gdje se sastanci, konferencije i seminari s našim klijentima i suradnicima održavaju digitalnim putem neovisno gdje se nalazili. Vjevericu ovu jesen i zimu pandemija nije uspjela prebaciti u rikverc, dapače, timski rad i kreativnost su bili u svojoj punoj snazi. Tako smo poduzetnicima pripremali poslovne planove za ESIF kreditne linije, radili prijave projektnih prijedloga udrugama, pripremali projekte iz natječaja Strukturnih fondova u suradnji s Gradom Županja i Općinom Drenovci, vrtićima i ustanovama predškolskih programa, kulturnim i zdravstvenim ustanovama, prijavljivali smo i provodimo projekte iz mjera ruralnog razvoja OPG-ima, radimo i postupke javne nabave, a uz to redovno pružamo i savjetodavne usluge vezane uz poslovanje poduzetnika – ističe direktorica LAR Vjeverice Ružica Bićanić i dodaje , pripremili smo projekte koji su spremni za realizaciju i poslani u bazu projekata za financiranje iz Plana oporavka i otpornosti. Uz to, i dalje smo na raspolaganju svim zainteresiranim korisnicima ESIF financijskih instrumenata za poduzetnike te poljoprivrednicima za pripremu i provedbu projekata aktualnih i budućih mjera ruralnog razvoja. Ono što nam je sad već poznato jest da je imperativ u novom financijskom razdoblju na obnovi gospodarstva, očuvanju likvidnosti poduzeća i radnih mjesta, a potom na energetskoj obnovi, obnovi sustava javnog zdravstva, potporama za komunalnu, širokopojasnu, obrazovnu, sportsku i turističku infrastrukturu, intermodalnom transportu, ulaganju u bolnice, domove za stare i nemoćne i na poticanju proizvodnje pa shodno tome, podržavamo i pokretanje udružene lokalne inicijative da se inzistira na provedbi Intervencijskog plana za područje bivše općine Županja kako bi se postigli pozitivni demografski i gospodarski pomaci u ovoj sredini i stvorili stabilniji temelji za daljnji razvoj – zaključuje Bićanić.
 
COVID ZAJMOVI
Trenutno velik interes ostvaruje se od poduzetnika s ovog područja za programe COVID-19 zajmova za obrtna sredstva koji je sada usmjeren i na MSP-ove koji u 2020. godini ostvaruju pad prihoda od 20 % i više u odnosu na 2019. godinu te za mikro i male zajmove za ruralni razvoj, što se tiče realnog sektora. A po pitanju javnog sektora, na raspolaganju su nam programi društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske tematike. Kao bitno za naše podneblje, spomenula bih i da Ministarstvo poljoprivrede u ovoj godini nastavlja s dodjelom bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja kroz 27 natječaja, a korisnicima su na raspolaganju 2,5 mld kuna, što je odskočna daska od velike pomoći za OPG-e s našeg ruralnog područja s kojima puno surađujemo ovih godina. Također, u pripremi su nam i novi Program poticanja razvoja poduzetništva na području Općine Vrbanja za 2021. godinu te prijave projekata udruga na javne pozive za 2021. godinu.
 
Ono što mene osobno motivira i osnažuje je zadovoljstvo naših klijenata koji nam se vjerno vraćaju i to je jedini resurs s kojim ponosno raspolažemo i koji dugoročno pospješuje agenciju. Zbog toga smo spremniji i usmjereniji prema novom valu natječaja i povlačenja bespovratnih sredstava i korištenja povoljnih kreditnih linija. Naša posebnost u odnosu na brojne druge konzultante je dodatna ponuda koju godinama pružamo, a to je gratis priprema projekata na europske i nacionalne natječaje svim subjektima s područja Grada Županja i općina Drenovci i Vrbanja, s kojima imamo potpisane ugovore o suradnji pa ću iskoristiti priliku da ovim putem pozovem sve zainteresirane poduzetnike koji imaju održive poslovne ideje, a ne znaju kamo ih usmjeriti i kako ih financirati, da nam se za savjet obrate u uredima Grada Županja i PPID-a Drenovci ili nam se jave putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – zaključuje direktorica LAR Vjeverice Ružica Bićanić.
 
Kao bitno za naše podneblje, spomenula bih i da Ministarstvo poljoprivrede u ovoj godini nastavlja s dodjelom bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja kroz 27 natječaja, a korisnicima su na raspolaganju 2,5 mld kuna, što je odskočna daska od velike pomoći za OPG-e s našeg ruralnog područja s kojima puno surađujemo ovih godina. Također, u pripremi su nam i novi Program poticanja razvoja poduzetništva na području Općine Vrbanja za 2021.
Hitovi: 211