USKLADIMO FREKVENCIJE

Konkretni pomaci i zajednički nastupi na tržištu

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Drenovcima je održan sastanak na temu Osnivanje proizvođačkih organizacija svinjogojaca, tovne junadi i konzumnih jaja na području Vukovarsko srijemske, Brodsko Posavske i Osječko – baranjske županije. Sastanak je sazvao županijski Upravni odjel za poljoprivredu. Na sastanku su se okupili proizvođači, predstavnici savjetodavne službe, lokalnih akcijskih grupa i razvojnih agencija.

 

Svinjogojci su po pitanju proizvođačkih organizacija najbolje organizirani, do su proizvođači tovne junadi i konzumnih jaja tek započeli pregovore. Zajednički zaključak svih sudionika je da je jedini način udruživanje, kako bi se prebrodili nagomilani problemi.

Nesređeno tržište, odnosno nelojalna konkurencija cijena, mnoge je stočare do propadanja, što naravno za sobom povlači pad stočnog fonda.

Sastanak u Drenovcima na temu osnivanje proizvođačkih organizacija svinjogojaca, tovne junadi i konzumnih jaja održan je s ciljem konkretnih pomaka i oživljavanja priče o zajedničkom nastupu na tržištu – istaknuo je pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić.

 

 

S.P

 

Hitovi: 670