USKLADIMO FREKVENCIJE

Ugostiteljima voda do grla

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
 
Nakon jučerašnje odluke Stožera da nema popuštanja mjera prema ugostiteljima, djelatnici i vlasnici ugostiteljskih objekata ostali su zatečeni, ističući da im voda polako dolazi do grla.
Kako će opstati u uvjetima kada mjesecima ne rade nije im poznato.
Županjski ugostitelji dijele sudbinu svojih kolega, ni sami ne znajući što im je činiti, potpora od države je nedostatna za funkcioniranje tako zvanog „hladnog pogona” – ističu.
Dražen Oreščanin iz udruge Glas poduzetnika je rekao da su ugostitelji revoltirani, bijesni i na kraju snaga. Ne isključuje mogućnost velikih prosvjeda.
"Ako pet ugostitelja kaže da će otvoriti od 1. veljače svoje objekte, reći ćemo im da to ne rade, ali ako se 50 posto odluči otvoriti, onda je to većina i onda je to konkretan znak i poruka i Vladi i Stožeru. Tad ćemo savjetovati da onda svi otvore, no o tome trebaju odlučiti ugostitelji, a mi ćemo ih podržati.
Druga opcija je ulica, izaći će se na ulice, dok nam je treća opcija ocjena ustavnosti i traženje nadoknade štete i to ne samo od 1. veljače, već za kompletno razdoblje od 28. studenoga. Mi nemamo figu u džepu, sve radimo pošteno, no s druge strane nema odgovora".
Vidjet ćemo kroz ove dane što ćemo konkretno poduzeti od 1. veljače – zaključio je Oreščanin.
Hitovi: 165