USKLADIMO FREKVENCIJE

Institut za ratarstvo i povrtlarstvo Novi Sad na okruglom stolu PZ "Napredak"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Poljoprivredna zadruga "Napredak" Županja nastavila je  s održavanjem stručnih susreta s poljoprivrednim proizvođačima županjske Posavine. Na današnjem okruglom stolu u restoranu "Džinić" na temu Edukacija poljoprivrednih proizvođača o novostima u proizvodno-tehnološkom procesu poljoprivredne proizvodnje predstavila se, između ostalog, Syngenta Agro. 

No, danas su u Županji stigli i predstavnici Instituta za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada. U razgovoru za naš program dr. Dragan Milić je istaknuo kako im je zadovoljstvo što su napokon u Županji, i to zahvaljujući Poljoprivrednoj zadruzi "Napredak" Županja.

"Konačno da smo došli i u Županju. Mi smo zapravo vrlo blizu Županja bili, često smo s kolegama u Orašju, znamo što se događa, ali nije bilo prilike za suradnju. Preko Institutovih grupacija koji su nas pozvali, kao i Zadruga "Napredak", mi smo tu i nadamo se da će suradnja biti na obostranu korist. Glavni cilj naše posjete je predstaviti naš program, naš asortiment, ali i da se upoznamo i saznamo koji su to problemi koji tište poljoprivredne proizvođače u ovom dijelu Hrvatske i da prenesemo naša iskustva, da čujemo kako možemo pomoći i kako oni nama mogu pomoći u našem daljnjem radu. " rekao je dr. Milić i dodao da izgleda poljoprivreda ostaje svima kao jedna veoma važna  stvar u sveukupnim odnosima.

Na početku današnjeg okruglog stola sve nazočne pozdravio je Marko Bačić, direktor Poljoprivredne zadruge "Napredak"  Županja izražavajući zadovoljstvo što je nakon 25 godina Institut za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada u Županji.

Inače, posljednje predavanje i okrugli stol u ovome zimskom ciklusu u organizaciji Poljoprivredne zadruge "Napredak" Županja bit će za tjedan dana, dakle, u četvrtak, 9.veljače.

 

 

Hitovi: 728