USKLADIMO FREKVENCIJE

Naznake za bolje dane u gospodarstvu

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Stanje u gospodarstvu naše županije i dalje je teško, iako naznake za bolje dane imamo. Nažalost Poduzetničke zone u većini naših gradova i općina nisu opravdale svoje postojanje. Iako Vukovarsko - srijemska županije ima izuzetan geostrateški položaj i prometnu povezanost investitori nisu zainteresirani za ulaganja na našem području, prvenstveno zato što su im zanimljivije Zone u gradovima koje gravitiraju Zagrebu– ističe direktor Hrvatske gospodarske komore županijske Vukovar Ivan Marijanović.

Inače, u Komori bilježe brojne aktivnosti kako bi se poduzetnicima olakšalo poslovanje i upoznali s novim zakonskim regulativama. Marijanović se osvrnuo i na izradu projekata za povlačenje sredstava iz Europskih fondova.

Prema njegovom mišljenju, poduzetnici prvenstveno moraju imati poslovnu ideju, i nakon toga krenuti u izradu projekata. Kasno je krenuti u izradu projekata kada su natječaji otvoreni. Radi se o velikim financijskim sredstvima za koje je potrebna zahtjevna i iscrpna dokumentaciji. Isto tako naglašava kako je Slavoniji potrebno vratiti dostojanstvo stvarajući pretpostavku za razvoj    gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta zaustavit će odlazak mladih iz Slavonije – zaključuje Marijanović.
   Fotografija: vusz.hr

Hitovi: 527