USKLADIMO FREKVENCIJE

Tvrtka Akord svijetli primjer povlačenja sredstava iz EU fondova

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

 

U županjskoj tvrtki Akord održana je tiskovna konferencija nakon održane završene konferencije projekta "Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja tvrtke Akord kroz nabavu novih strojeva i programskih rješenja".

Projekt je započeo 1. srpnja 2016. a završio 1. rujna 2017, sukladno ugovoru o bespovratnim sredstvima potpisanim s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Ukupna vrijednost projekta je 1.697.031,46 kuna, a bespovratna sredstva osigurana su u iznosu od 618.966,45 kuna. Nositelj projekta je tvrtka Akord, sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projektne aktivnosti obuhvaćale su opremanje poslovnih prostora, nabavu opreme i strojeva za proizvodnju namještaja, nabavu informatičke opreme i računalnih programa, edukaciju zaposlenika, promidžbu i vidljivost projekta, te upravljanje projektom i administracija.

Direktor i vlasnik Tvrtke Akord Mario Špoljar istaknuo je važnost ovog projekta za tvrtku Akord kojom bi trebali povećati konkurentnost kroz uvođenje novih tehnologija, povećanje produktivnosti proizvodnje, te ostvarenjem izvoza u druge zemlje EU.

Ispred Agencije za razvoj Vukovarsko srijemske županije obratio savjetnik za ruralni razvoj, poljoprivredu i poduzetništvo Goran Koprivnjak koji je predstavio trenutne aktualne natječaje za poduzetnike.

Nabavljeni strojevi namijenjeni su proizvodnji namještaja pri čemu je Špoljar istaknuo CNC stroj za obradu iverice, viličar, prešu za brikete, multinamjenski radni stroj za obradu iverice, ali i opremu koja je instalirana u poslovne prostore tvrtke kao što je sustav videonadzora, sustav protuprovale i sustav vatrodojave.

Hitovi: 674