USKLADIMO FREKVENCIJE

UDRUŽENJA OBRTNIKA GOSPIĆ I ŽUPANJA POTPISALI POVELJU O SURADNJI I PRIJATELJSTVU

Kategorija: /

Ovogodišnja 19. izložba tradicijskih autohtonih proizvoda „Jesen u Lici“ osim što je okupila rekordan broj izlagača, njih 270, ostat će u posebnom sjećanju obrtnicima Gospića i Županje koji su višemjesečne razgovore pretvorili u djelo potpisivanjem povelje o suradnji i prijateljstvu.

Kako je na potpisivanju rečeno, Slavonci su se prvim dolascima prije nekoliko godina na prvi pogled zaljubili u Gospićane i Lika, a oni im otvorenošću bez patvorine vratili gostoprimstvom.

Povelju koja podrazumijeva jednakost, uzajamno poštovanje i zajedničku dobrobit potpisali su u nazočnosti predsjednika OK LSŽ, Marka Sokolića, te članova Upravnih i Nadzornih odbora udruga predsjednici Đuro Curić i Ivica Tomljenović

-Intenzivirali smo razgovore početkom godine, predstavili namjeru višim tijelima Udruženja i sigurni smo da na ovome nećemo stati, jer, naša i Ličko senjska županija imaju još toga puno po čemu su prepoznatljive. Nadam se da će nakon nas i naši gradovi, Gospić i Županja, krenuti sličnim stazama kako bio se povezali ne samo kroz sajmove već i kroz poslovne kontakte, okrugle stolove, zajednički nastup kroz pred pristupne fondovima EU pa zašto ne i kroz druženje obrtnika, branitelja, sportaša, umirovljenika i svih drugih, kazao je predsjednik županjskog udruženja, Đuro Curić.

-Ovo nije slučajno jer naših Ličana desetljećima ima po Slavoniji, a zadnjih dvadesetak godina i Slavonaca u Lici. Vjerujem da ćemo ubuduće i zajedno nastupati na sajmovima u zemlji i inozemstvu te predstaviti ono najbolje iz našeg zavičaja. Ovo je prvi potpis ovakve vrste u Ličko senjskoj komori i siguran sam da smo otvorili novu stranicu predstavljanja i zastupanja obrtništva, dodao je predsjednik UO Gospićš Ivica Tomljenović.

Na domjenku koji je uslijedio, uz uzajamno darovanje domaće i goste iz Županje, ali i županijskih Komora iz Rijeke, Bjelovara, Karlovca, Sombora u Vojvodini kao i Bihaćke u Unsko sanskom kantonu pozdravio je predsjednik Marko Sokolić ističući da svaka nova Jesen u Lici donosi nova poznanstva, veze i poslove poteze koji imaju za cilj samo boljitak za one koje predstavljaju i zastupaju.

Hitovi: 415