USKLADIMO FREKVENCIJE

Kupujmo Hrvatsko: Ne želimo da u inozemstvo odlazi hrvatski hrast već hrvatski namještaj

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Proizvođači su heroji današnjice. Iza nas je gotovo tri stotine akcija i dvije tisuće tvrtki, a Kupujmo hrvatsko je najuspješnija nacionalna akcija u Hrvatskoj i šire.Hrvatski poduzetnici, mali i veliki, imaju što pokazati“, poručio je predsjednik HGK Luka Burilović otvarajući u Vinkovcima jubilarni 20. rođendan akcije Kupujmo hrvatsko. Zahvalio je potrošačima jer pokreću gospodarstvo i jer su spremni izdvojiti čak i koju kunu više za kvalitetno i za domaće.

Rekao je da su naši proizvodi poznati po svojoj kvaliteti, da to prepoznaju potrošači, ali i da moramo raditi na što većem udjelu finalnih proizvoda. „Prije svega mislim na drvno-prerađivačku industriju. Hrvatski proizvođači namještaja i opreme sa slavonskim hrastom, najboljim i najkvalitetnijim na svijetu, imaju veliku perspektivu. Na svima nama je, i Komori i Vladi, i na ostalim institucijama, da onemogućimo izvoz hrvatskoga hrasta pa da se kroz finalne proizvode i kroz proizvodnju namještaja prepozna naša kvaliteta“, poručio je Burilović i dodao: „Ne želimo da u inozemstvo odlazi hrvatski hrast, već hrvatski namještaj. Time ćemo otvoriti još više radnih mjesta“, poručuje Burilović.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je da je slavonski hrast domicilno sirovina Vukovarsko-srijemske županije i da ljudi koji žive na području prirodnog bogatstva najbolje njime mogu upravljati. „Ovdje se stvara najveći profit šuma. Od tog se profita ovaj kraj mora razvijati te bi zato naša uprava šuma morala upravljati tim resursima.“ poručio je Bosančić te dodao: „Sirovinom najbolje upravljaju oni koji žive na tom području, čija je to djedovina. Slavonski hrast je naša djedovina. Moramo gledati da on završi kod hrvatskih proizvođača i da gotov proizvod završi na policama europskih kupaca“, istaknuo je Bosančić.

Bosančić je zahvalio HGK jer je odlučila proslaviti 20 godina akcije u Vinkovcima. „Kupujmo hrvatsko je izraz domoljublja. Naši proizvođači koji se bore na europskom tržištu su naši heroji. Imamo što ponuditi, mali smo, ali bitan kotačić“, zaključuje vinkovački gradonačelnik.

Hrvatska je jaka koliko je jako njezino gospodarstvo, a gospodarstvo je jako koliko su jake tvrtke. Imamo što ponuditi. I ova akcija to pokazuje", istaknuo je dožupan vukovarsko-srijemski Josip Dabro te je okupljenim građanima kratko poručio: „Kupujmo hrvatsko“.

Hitovi: 491