USKLADIMO FREKVENCIJE

Nove maćuhice, nova stabla....

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Ove jeseni županjske ulice krasit će više od 8.000 maćuhica, a prema podatcima Mande Đurić. rukovoditeljice u Čistoći Županja d.o.o. , bit će posađeno i oko 4.000 lukovica tulipana koji bi trebali zasjati u najljepšem svjetlu sljedećeg proljeća.

U najužem središtu grada djelatnici Čistoće zasadit će i oko 200 ukrasnih trajnica, te 250 ukrasnih grmova. Nedavno je i direktor Čistoće d.o.o. Ante Klanac najavio kako će novi izgled dobiti i krakovi kružnog toka na križanju Strossmayerove i Ulice dr. Franje Račkog, te će biti posađene nove trajnice na raskrižju Zagrebačke i dr. Račkog gdje su šimširi oboljeli i treba ih zamijeniti. "Rekao bih kako će na kružnome toku sadnjom novih vrsta taj dio grada dobiti moderniji izgled. Planiramo, u suradnji s Upravnom odjelom za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja, ove jeseni obnoviti i dio drveća, odnosno, drvoreda u pojedinim dijelovima grada, te se planira zasaditi oko 150 novih stabala." najavio je Klanac.

Tijekom prošle godine, prema podacima Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja, u Županji je zasađeno čak 16.427 cvjetnih sadnica, 150 trajnica, 4.300 lukovica tulipana, 170 ukrasnih grmova, te 191 sadnica drveća.

Hitovi: 853