USKLADIMO FREKVENCIJE

Od sutra, 1.veljače, u funkciji reciklažno dvorište

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Nakon što je krajem mjeseca studenog prošle godine svečano otvoreno reciklažno dvorište u Županji koje je izgrađeno i opremljeno iz istoimenog EU projekta ukupne vrijednosti 4.041.975 kuna, a 85 posto ukupnih prihvatljivih troškova sufinancirano je iz Kohezijskog fonda, tvrtka "Čistoća Županja" d.o.o. ishodila je i uporabnu dozvolu.

 

To znači da će od sutra, 1. veljače građanima Županje reciklažno dvorište biti na usluzi. "Građani Županje i do sada su odvajali komunalni otpad, a početkom rada reciklažnog dvorišta ta će im usluga doista biti nadohvat ruke. Problem je bio s opasnim otpadom, a sada će moći i takve vrste otpada adekvatno odložiti. " rekao je direktor "Čistoće Županja" d.o.o. Ante Klanac najavljujući početak rada reciklažnog dvorišta.

Dakle, reciklažno dvorište, koje se nalazi u blizini gradske deponije, omogućit će građanima Županje novu uslugu odgovornog gospodarenja otpadom kroz odvajanje i prikupljanje problematičnog otpada, manjih količina glomaznog otpada i drugih korisnih sastavnica komunalnog otpada iz kućanstava radi smanjenja odbacivanja takvog otpada u miješani komunalni otpad ili u okoliš.

"U prvoj kalendarskoj godini rada Reciklažnog dvorišta u Županji previđeno je prikupljanje ukupno 215t različitog otpada, što smo zacrtali u ciljevima tijekom realizacije ovoga značajnog projekta." zaključio je Ante Klanac, direktor Čistoće d.o.o. Županja. Sutra će na reciklažnom dvorištu biti održana i radionica na temu "Postupanje s otpadom u reciklažnom dvorištu u Županji", saznajemo od Mande Đurić, rukovoditeljice u Čistoći Županja d.o.o.

 

Hitovi: 689