USKLADIMO FREKVENCIJE

Nakon snijega stigli i "debeli minusi"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 

Nakon jučerašnjih desetak centimetara snijega, jutros su Županja i županjski kraj osvanuli uz iznimno hladno jutro, uz temperaturu od -10. Prema najavama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, nove snježne oborine mogu se očekivati večeras i noćas.

No, sudeći prema podacima iz županjske tvrtke "Čistoća" d.o.o., zimska služba je i dalje spremna. Potvrdio nam je to Ante Klanac, direktor "Čistoće" d.o.o. Županja koji ističe da su poduzeli sve mjere kako bi svi prometni pravci I i II prioriteta na području Grada Županja bili prohodni. "Najveći dio prometnica uspjeli smo i plužiti i posipavati solju, no ukoliko građani imaju primjedbi jer u neke manje, uže ulice nismo uspjeli zbog veličine mehanizacije ući i sve očistiti, neka se jave u našu Tehničku službu." poručio je Klanac u izjavi za program HRŽ-a. Zimska služba održava skoro 60 kilometara asfaltiranih cesta u Županji, a do sada su, ističe Klanac, potrošili 10-tak tona soli za posipavanje cesta i nogostupa. Što se tiče Trga kralja Tomislava i "Županjske zimske bajke", prostor nije očišćen jer se, ističe A.Klanac, čeka uklanjanje "lampica". "Sada je bajka postala ledena i vidjet ćemo kada ćemo uspjeti ukloniti štandove i kućice. Vjerujem da građani ipak mogu sigurno proći Trgom kralja Tomislava." mišljenja je direktor "Čistoće" Ante Klanac. A za novi snijeg, zaključuje, zimska služba je spremna.....

 

Inače, u Čistoći d.o.o. se nastavljaju i ostale redovite aktivnosti, poput odvoza papira u plavim kantama i odvoza pet ambalaže, uz samo jednu izmjenu: u petak, 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja, odvozit će se mo komunalni otpad, dok će se papir i pet ambalaža odvesti tjedan dana kasnije, odnosno, 13.tog siječnja.

 

Hitovi: 698