USKLADIMO FREKVENCIJE

Jedne zbrinu, drugi se pojave....

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

O problemu pasa lutalica, odnosno, pasa koji svakodnevno na gradskim ulicama uznemiravaju građane govori se već duže vrijeme.Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Damir Parmać ističe kako se o svim akcijama zbrinjavanja pasa lutalica na županjskim ulicama redovito izvješćuje u programu Hrvatskog radija Županja, te da nakon akcije na Internet stranici vinkovačke tvrtke TIP-TIP budu objavljeni svi podatci o zbrinutim psima, uz fotografije pasa, odnosno, čini se sve što je Zakonom propisano. "Akcije se obavljaju često, ali moramo naglasiti i činjenicu da je cijena zbrinjavanja u 2017. godini po jednome psu prešla 2000 kuna. No, nitko ne želi potegnuti i drugu temu, a to je da ima neodgovornih vlasnika pasa koji pse ne cijepe, ne evidentiraju i jednostavno ih izbace na ulicu i on i postaju gradski problem.

                         

                                              Psi postaju strah za građane i malu djecu 

 

I ne samo to, postaju strah za građane i malu djecu." rekao je pročelnik Parmać. Dodaje kako se akcije u posljednje vrijeme održavaju u ranijim jutarnjim satima, jer je primijećeno kako se psi okupljaju ujutro i to u blizini škola, obzirom da prate djecu koja ih putem do škole i hrane. "Interveniramo i na poziv građana, i na poziv policije, naročito kada se radi o agresivnijim i većim psima, no koliko je to ponekad komplicirano govori i to kako se psi nekada moraju "loviti" kroz 5 ulica, preko polja....Pokušavamo učiniti sve što se može, no psi se opet pojave...." rekao je pročelnik Parmać.

Obzirom da se u Hrvatski radio Županja također svakodnevno javljaju građani koji upozoravaju na pse ostavljene na gradskim ulicama, kao i na pse koji svakodnevno lutaju pojedinim naseljima, poput posljednjih slučajeva na Trgu Petra Krešimira IV, Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo proslijedili smo informacije s kojima raspolažemo. I nadamo se kako će gradska uprava poduzeti potrebne mjere, jer doista se mnogi boje proći ulicama pored velikih i eventualno opasnih pasa koje su neodgovorni vlasnici pustili da slobodno šetaju.

Hitovi: 1249