USKLADIMO FREKVENCIJE

LUŽ-ovci 08 aktivni punih 10 godina

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 

 

U Galeriji LUŽ-a O8 sinoć je otvorena izložba slika nastalih na likovnoj koloniji održanoj 30. lipnja u ugostiteljskom objektu "Štagalj" u okviru "Županjskog ljeta".

Predstavljeno je 35 likovnih djela 17 autora iz cijele Vukovarsko-srijemske županije. Predsjednik LUŽ-a 08 Zlatko Kokanović pozvao je ljubitelje umjetnosti da sljedećih 10-tak dana uživaju u ljepoti radova koji nakon izložbe prelaze u vlasništvo Grada Županja. U ime Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci biranim se riječima obratio Ivan Lončar-Žan.

Brojne posjetitelje izložbe i slikare okupljene u LUŽ-u 08 pozdravio je gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević, dok je izložbu otvorila Nada Galović, predsjednica Gradskog vijeća Županje koja je LUŽ-ovcima 08 čestitala desetu obljetnicu uspješnog i plodonosnog rada. U katalogu izložbe dopredsjednik LUŽ-a 08 Pero Avramović je napisao: "Ove, 2018. godine, slavimo desetu godišnjicu postojanja Likovne udruge Županja 08. Ponosni smo na naše plodno djelovanje tijekom ovih deset godina. Organizirali smo veliki broj izložbi, kako grupnih, tako i samostalnih, kako domaćih tako i gostujućih autora. Osim likovnog doživljaja nastojali smo naše ljubitelje razveseliti i dodatnim sadržajima: dramskim, glazbenim, književnim i modnim revijama." napisao je Avramović i između ostalog, dodao: "Zahvaljujemo Gradu Županja na sudjelovanju na manifestaciji Županjsko ljeto 2018. i na pomoći u organizaciji kolonije i izložbe.

Hvala svim slikarima na sudjelovanju, a posebno velika zahvala svim našim vjernim ljubiteljima s kojima želimo podijeliti sreću povodom našeg desetogodišnjeg jubileja." zaključio je Pero Avramović. Izložba otvorena sinoć priređena je u okviru obilježavanja Dana grada Županja i blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

 

 

Hitovi: 602