USKLADIMO FREKVENCIJE

Filmaši iz Gunje idu na 56. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GUNJA - Filmska grupa OŠ „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje– pozvana na 56. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Dvije TV reportaže „Svaka šiška nova boja friška“ i „Školska papica naša je hranica“ koji su snimili učenici Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje pod voditeljstvom knjižničarke Anite Tufekčić uz završnu riječ umirovljenog nastavnika Josipa Krunića, odabrane su za sudjelovanje na 56. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja se ove godine održava u Bolu na Braču od 4. do 7. listopada  2018. godine. Na Reviji će ove godine sudjelovati učenici iz Gunje Karla Tadić i Benjamin Lucić koji su radili na ideji za reportažu,  montaži, a ujedno su i redatelji. Također, osim njih dvoje na reportaži su radili Hana Kurtović, Mia Sidor, Alen Muslimović i Mia Bukna. Učenici iz godine u godinu sve više vole film i nastavljaju stvarati nove filmske priče. Školska „papica“ naša je hranica, jest petominutna TV- reportaža o prehrani školaraca koji uglavnom jedu u školskoj kuhinji, ali i izvan nje, u pekari. Svjesni važnosti zdrave prehrane o njoj govore učenici, nastavnici, roditelji, kuharice i mještani. Raznoliku lepezu odgovora pratila je mlada novinarka Mia Bukna. Svaka šiška nova boja friška jest šestominutna TV reportaža o bojanju kosu i frizurama mladih gledana očima učenika osnovne škole. Koje sve frizure vole mladi, zaštobojaju kosu i što o tome misle njihove nastavnice i mame donosi priča mladih novinara Alena i Hane.

Filmovi su također bili pozvani i nazočili su na Smotri hrvatskoga školskoga filma koja   se ove godine održala u Sinju od 26. do 28. rujna 2018. godine, a nazočili su joj učenici Hana Kurtović, Karla Tadić, Benjamin Lucići Mia Sidor.

Ovo su najljepši trenuci za učenike kada njihov rad gledaju druga djeca iz cijele Hrvatske, kazuje nam knjižničarka i voditeljica filmske družine Anita Tufekčić.

Hitovi: 572