USKLADIMO FREKVENCIJE

Bošnjaci:Otvorena 36. Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

U organizaciji Kazališta Županja (SAKSIB) i općine Bošnjaci u petak 19.listopada otvoren je međunarodni festival 36.Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje,u Domu kulture Bošnjaci.

Festival je otvorilo kazalište Kristalna kocka vedrine Sisak s komedijom „Dnevnik malog Perice“.

Na ovogodišnjem festivalu sudjeluje devet kazališta iz Hrvatske,Srbije, BIH,sve su to kazališta koja imaju vrhunske amaterske predstave i koja su se uspješno predstavila publici u svojim državama ali i zemljama okruženja,predstave koje su osvajale ili će osvajati značajne nagrade.

To ovaj festival čini kvalitetnim,prepoznatljivim u svijetu amaterskog kazališta.

I još ga nešto čini prepoznatljivim,drugačijim od većine festivala,nešto što kazališta vole,cijene i rado nam dolaze...izuzetna gostoljubivost domaćina,i odluka da je revijalnog karaktera,bez nagrada za najbolja festivalska ostvarenja…glumačka, scenografska,redateljska,i druga.Svi su nam isti,pobjednici,svi su najbolji.

Ipak ove godine,kako bi na neki način stimulirali glumca pojedinca,kako bi ga potaknuli na što bolji i veći angažman,dodijeliti ćemo nagradu za najbolje odigranu ulogu u predstavi,za svako kazalište,svaku predstavu na 36.Smotri.To glumci vole,ta nagrada ne donosi zavist,ljubomoru,nerazumijevanje,antagonizme -istaknuo je Branko Puhek.

Na otvorenju Smotre prvi su se predstavili gosti iz Siska Kazališta kristalna kockica vedrine Dnevnik malog Perice.

 

Hitovi: 694