USKLADIMO FREKVENCIJE

Vlasta Golub u županjskoj knjižnici

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U okviru Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Županja sinoć je gostovala Vlasta Golub, glumica Kazališta Virovitica koja je učenicima sedmih razreda Osnovne škole "Ivana Kozarca" Županja predstavila svoje romane za tinejdžere "O ljubavi spletkama i svemu pomalo" i "Eva, mala žena".

Dobrodošlicu u Gradsku knjižnicu Županja Vlasti Golub i osnovcima poželio je ravnatelj Gradske knjižnice prof. Jurica Buljan koji je sedmašima ispričao kako je u Županji nastao Festival glumca u okviru kojega je gostovala s Kazalištem Virovitica i Vlasta Golub. Naime, gošća knjižnice Vlasta Golub punih 25 godina profesionalno je zaposlena kao glumica u Kazalištu Virovitica i tijekom svog rada oblikovala je više od 70 uloga u različitim predstavama radeći s brojnim redateljima. No, sinoć se županjskim osnovcima predstavila kao autorica dva romana za tinejdžere: "O ljubavi, spletkama i svemu pomalo" i "Eva, mala žena".

Županjski osnovci uživali su sinoć slušajući Vlastu Golub, glumicu koja se prije dvije godine okušala i u književnim vodama. Svoj prvi roman ‘‘O ljubavi, spletkama i svemu pomalo‘‘ promovirala je 2016. i pokupila niz pohvala i nagrada, pa se odlučila nastaviti pisati. Ove godine iz njezine književne ‘‘radionice‘‘ izašla je “Eva, mala žena”, socijalni roman namijenjen mladima, a donosi priču o tinejdžerici koja odrasta u sumornom okruženju, s majkom koja boluje od depresije, u malom, provincijskom mjestu. Sa surovošću života bori se čvrstim karakterom i urođenim osjećajem za pravdu, ta mala velika žena.

 

 

 

 

Hitovi: 364