USKLADIMO FREKVENCIJE

Predstavljena slikovnica "Knjiška pustolovina"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Gradskoj knjižnici Županja sinoć je u okviru Mjeseca hrvatske knjige bilo predstavljanje slikovnice "Knjiška pustolovina", koju je napisala Ema Juzbašić, učenica osmog razreda Osnovne škole Ivana Kozarca u Županji.

Ema je nagrađena sudionica državnog natječaja "Moja prva knjiga 2018", koji se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji se sastoji se u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova.

Brojne posjetitelje u Knjižnici pozdravila je Emina nastavnica hrvatskog jezika Tena Lončarević,  koja je istaknula kako imamo prigodu pozdraviti našu mladu sugrađanku, koja je napravila već veliki uspjeh o kojem mnogi odrasli sanjaju, a tek je osmi razred.

"Radi se o projektu koji se zove "Moja prva knjiga" i provodi se već 14 godina . Svake se godine na natječaj prijavljuje jako puno djece, pa je tako ove godine stiglo 726 slikovnica iz 181 škole. I Emina slikovnica je pobijedila", istaknula je Tena Lončarević.

Kroz razgovor s nastavnicom Tenom Ema je govorila o tome kako je nastala slikovnica, koliko dugo vremena je trebalo za njezinu izradu, što joj znači nagrada, te otkrila što radi u slobodno vrijeme, koju glazbu sluša,koje knjige čita...

Nastavnica Tena Lončarević je zaključila kako je Ema napisala jednu  emotivnu priču, sa prekrasnim ilustracijama, koja djecu motivira i potiče na čitanje.

Na predstavljanju knjige sinoć su sudjelovali Emini prijatelji iz Glazbene škole, koji su pripremili prigodni program.

 

Hitovi: 457