USKLADIMO FREKVENCIJE

Predstavljena knjiga Ivice Ćosića Bukvinog

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

 

U okviru 52. Šokačkog sijela u Gradskoj knjižnici Županja predstavljena je knjiga poznatog vrbanjskog istraživača zavičajne povijesti i zaljubljenika u tradicijsku baštinu, publicista Ivice Ćosića Bukvinog pod nazivom “Konj i njegov gospodar – Husari, konjogojci i baštinici”.

Knjiga “Konj i njegov gospodar” i podnaslova “Husari, konjogojci i baštinici” u svom prvom dijelu govori o husarima, lakoj konjičkoj postrojbi, u drugom dijelu govori o konjogojstvu na prostoru , a u trećem dijelu govori o pokladnom jahanju. Knjiga je nastajala oko dvije godine, a najviše rada iziskivao je prvi dio.

“Za dio knjige koji govori o husarima mogu reći kako je zaista jedinstven i nema ga čak ni na razini Hrvatske. Svega nekoliko ljudi je pisalo o toj našoj lakoj konjici koja je zaboravljena kao i puno toga iz naše vojne povijesti. Tako da je od trideset i nešto izvora, više od pola stranih. Riječ je o njemačkoj literaturi, a drago mi je da sam tu pronašao jako puno podataka o našim ljudima, našem području, za koje mi uopće nismo ni znali ni čuli”, istaknuo je Ivica Ćosić Bukvin.

O knjizi su govorili urednik Antun Lešić, Zvonimir Stjepanović, predsjednik Komisije za djelatnost iz područja kulture i sam autor Ivica Ćosi-Bukvin.

 
Hitovi: 217