USKLADIMO FREKVENCIJE

Posjet ministrice kulture Županji

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U okviru posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek boravila je u Županji, gdje je održan sastanak s gradonačelnikom Davorom Miličevićem.

Razgovaralo se o prioritetima u ulaganju u kulturu u našem gradu i potpori Ministarstva djelatnostima u kulturi . Digitalizacija i daljnja ulaganja u kino "Mladost " , projekti vezani za Knjižnicu i Muzej i manifestacije koje se u gradu održavaju , bile su neke od tema sastanka.

"Izdvojili smo za 2019. godinu 260.000 kuna za sljedeću fazu obnove dvorane kina , a pratit ćemo Grad i u projektu digitalizacije kina. Prisutni smo u svim djelatnostima kulture koji u Županji postoje. Na državnoj razini prepoznati su Knjižnica, isto tako i Muzej , te mislim da je važno da podržavamo oba KUD-a, amatersko kazalište, "Festival glumca". Drago mi je da se u Županji provodi jedan projekt iz Europskog socijalnog fonda iz programa Umjetnost i kultura za mlade", rekla je ministrica Obuljen Koržinek, te istaknula kako će se do ljeta ići na natječaj Europskog socijalnog fonda za različite programe poticanja čitanje i nada se kako će Knjižnica Županja imati zanimljive projekte koji će proći na tom natječaju.
Ministrica je potom s gradonačelnikom i ravnateljima obišla Gradsku knjižnicu, dvoranu kina "Mladost", a posjet Županji i županiji je završen obilaskom Zavičajnog muzeja "Stjepana Grubera".

Hitovi: 239