USKLADIMO FREKVENCIJE

"Djetinjstvo u Županji 60-ih"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević


Prihvatili su građani Županje, ali i okolice, poziv Zavičajnog muzeja "Stjepan Gruber" i u doista velikom broju zaplovili zajedno s djelatnicima muzeja u nedavnu prošlost županjske svakodnevice koja je do sada bila relativno slabo istraživana te uživali u programu otvorenja izložbe "Djetinjstvo u Županji 60-tih" autorice Marte Huber.

Bila je to iznimno zanimljiva i ugodna ljetna večer u parku muzeju i zgradi Čardaka, a za glazbeni ugođaj pobrinula su se "Dva i pol muškarca"-Tomislav Majačić, Daniel Šokić i Dario Šokić. Pozdravljajući posjetitelje izložbe ravnateljica Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber Janja Juzbašić je, između ostalog, istaknula da izložba pripremljena prigodom obilježavanja Dana grada Županja i blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Zanimljivim fotografijama djece i dječje igre iz 60-ih, igračkama, namještajem, školskim priborom, odnosno, nizom predmeta koje su građani posudili Zavičajnom muzeju "Stjepan Gruber" Županjce je autorica izložbe Marta Huber, kustosica u muzeju, na poseban način vratila u 60.te godine. Izložbu Djetinjstvo u Županji 60.tih otvorio je gradonačelnik Županje Davor Miličević. Inače, ovu posebnu izložbu prati i katalog s mnoštvom fotografija županjske djece iz tih godina, zanimljivim tekstovima i stručnim prikazom povijesti Županje toga doba. U samom otvorenju izložbe koja će biti otvorena do 1.listopada u zgradi Čardaka, sudjelovala je i mlada glumica Katarina Šestić s Umjetničke akademije Osijek.

Autorica izložbe Marta Huber upravo je u katalogu izložbe "Djetinjstvo u Županji 60-ih" uputila zajedno sa Zavičajnim muzejom "Stjepan Gruber zahvalu svima koji su surađivali u pripremi izložbe. Pri tome su pomogli: Nada Androić, Matea Bašić, Susane Bilić, Josip Damjanović, Jadranka Didović, Ljilja Džanko, Ana Filipović, Blaženka Filipović, Lidija Filipović, Veljko Guduraš, Margareta Horvat, Ljiljana i Dragutin Huber, Jasna Ignjačić, Janja Juzbašić, Marko Kamenjaš, Marija Kobašević, Dean Kovač, Eva Lešić, Dubravka Matić, Terezija Nemetz, Đurđica i Zvonimir Stjepanović, Anica i Stjepan Šumanovac, Marija Vuković, Snježana i Vladimir Zlatarić, Mirna Zrinski, Gradska knjižnica Županja, Osnovna škola "Mate Lovraka" Županja.

Hitovi: 390