USKLADIMO FREKVENCIJE

Nova knjiga Anice Ivić "Sanjajte sanjari"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Pjesnikinja iz Županje Anica Ivić, umirovljena učiteljica u ovim izazovnim i teškim vremenima nastavila je i dalje pisati i nedavno je objavila novu knjigu „Sanjajte sanjari”.
„Bez obzira na pandemiju , kada je puno toga stalo  nisam  prestala pisati, to je jednostavno dio mene i traje. Nastavila sam pisati i dalje, to teče poput rijeke, neprekidno, a dokle će ne znam...”, kaže Anica Ivić .
Njezina nova zbirka pjesama podijeljena je u dva dijela. U prvom dijelu „Na cesti života” kao što i sam naslova kaže piše o životu, životnim brigama, ljubavi, sreći, prijateljstvu, o mladosti, starosti, o svemu onome što život čini životom. Većima pjesma u drugom dijelu „Živim Slavoniju” govori o Slavoniji, te njezinim doživljajima iz djetinjstva, i prije svega o neizmjernoj ljubavi prema zavičaju.
„Davno sam napisao da smo mi svi kad-tad nekome učitelj u životu. Međutim , onaj istinski, pravi učitelj, koji je svoje znanje i vještine stekao obrazovanjem, dugim nizom rada u školi, čak ni odlaskom u mirovinu ne prestaje se usavršavati. Njegovo usavršavanje i rad, kao i kreativnost, postaju umjetnost. Svoju sposobnost izražavanja Anica Ivić pretočila je u umjetnost, a kao učiteljica u mirovini to nam je pokazala pišući poeziju", riječi su urednika knjige Ive Mijatovića o pučkom stvaralaštvu Anice Ivić.
„Na neki način ova knjiga je moj dug prema rodnom selu Gradištu. Poznato je da je Gradište iznjedrilo veći broj pjesnika kojima se i ja ne neki način pridružujem”, kaže Anica Ivić koja piše o svemu što je vezano uz život bilo koga od nas, o djeci, prirodi, životinjama, cvijeću.
„Moje pjesme nisu autobiografske, iako ih čitatelji tako najčešće doživljavaju. Kod pjesnika su valjda ti osjećaji jači, tako da često osjete tuge, radosti i brige drugih ljudi”, kaže Anica Ivić čije su pjesme i priče objavljenje i u 45 međunarodnih zbirki i zahvaljujući tome njezine su pjesme „otputovale” u brojne zemlje svijeta.
U ovim izazovnim vremenima o promociji najnovije knjige teško je govoriti , ali se nada da bi to moglo biti do ljeta. Ipak sve je to teško planirati, no nada se da će korona već jednom proći da počnemo normalno živjeti. Do tada, nastavlja i dalje pisati i šalje nam kroz svoje pjesme poruke ljubavi, nade i mira.
Hitovi: 135