USKLADIMO FREKVENCIJE

Svjetski dan kazališta, koji je obilježava 27. ožujka, pokrenuo je ITI – Međunarodni kazališni institut, koji je osnovao UESCO, sa ciljem povezivanja kazališnih ljudi koji se bave tom vrstom umjetnosti. Svake se godine u tisućama kazališta širom svijeta čita međunarodna poruka i posvećuje se vrijeme kazališnoj umjetnosti i umjetnicima.
Tim povodom župan Božo Galić je u Palači Srijem primio predstavnike kazališnih institucija / udruga u Vukovarsko-srijemskoj županiji kako bi na neki način odao priznanje njihovom djelovanju i poteškoćama s kojima se susreću, a naročio u vrijeme pandemije.
To je bila prigoda za upoznavanje s dosadašnjim radom kazališnih kuća, kao i uspjesima koji su postignuti na kazališnim susretima, smotrama i festivalima te nagradama koje su zasluženo osvojene.
Istaknuto je kako se možemo pohvaliti po osvojenim nagradama, ne samo na lokalnoj nego i nacionalnoj razini, što govori o velikom entuzijazmu i posvećenosti daskama koje život znače. Naglašeno je kako naša županija ima najbolji kazališni amaterizam u Republici Hrvatskoj.
Prijemu su se odazvali predstavnici Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci,
Scene “Martin” Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Kazališta “Mika Živković” Retkovci, Kazališta “Nova scena” Vinkovci, Gradskog amaterskog kazališta Županja, Kazališne udruge KUD-a “B.Radičević” Pačetin, Sabor amaterskog kazališta Slavonije i Baranje Županja, te Dramskog ansambla „Nikad nije kasno“ Trpinja.
Župan Galić zahvalio se na dolasku te im je uručio zahvalnice za veliki doprinos afirmaciji kazališne umjetnosti i razvoju kulturnog života u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Hitovi: 91