USKLADIMO FREKVENCIJE

U Babinoj Gredi održani "Stanarski susreti"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
U Babinoj Gredi održana je tradicionalna manifestacija ”Stanarski susreti” koja svojim održavanjem obnavlja zaboravljeni život na stanovima, očuvanje stanova, starih običaja, načina života, čobanskih igara, narodnih jela i govora.
Udruga za očuvanje i promicanje šokačke baštine ,,Šokadija” organizirala je 19. put za redom ovu manifestaciju na farmi Zadruge Salić u Babinoj Gredi. Program je započeo svečanim otvorenjem, a zatim je uslijedilo natjecanja stanarica u kuhanju i radnim stanarskim disciplinama, čobana i čobanica u raznim igrama, predstavljanje i ocjenjivanje starinskih jela , uz tamburaški sastav Ataše i pjevačke skupine . natjecateljske discipline su radnog i zabavnog karaktera  i sve nas vraćaju u prošlost stanarskog života.  Stanarice su bile vrsne kuharice, prelje, vezilje i tkalje, a stanari vrli kosci, orači, stolari, kolari, pčelari i govedari.

U suradnji s Konjogojskom udrugom "Babogredska kompanija" organiziran je konjički maraton na kojem su sudjelovali jahači iz cijele Slavonije. 
„Stanarski susreti“ jedna su od najznačajnija manifestacija u turističkoj ponudi na području Općine Babina Greda.

Hitovi: 26