USKLADIMO FREKVENCIJE

Održana promocija knjige "Sanjajte sanjari"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Pastoralnom kulturnom središtu Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, u organizaciji Zavičajnog muzeja „Stjepan Gruber” održana je promocija knjige „Sanjajte sanjari” , autorice Anice Ivić.

U holu Pastoralnog središta postavljena je izložba međunarodnih zbirki u kojima su autoričine pjesme i priče.
„ Anica ne odustaje od svog stila pisanja, I to je dobro, ona ne želi pisati za „elitu „ , ona piše iz duše ... Bez obzira na to što će tko reći, hoće li se ili neće nekome svidjeti njene pjesme, te možda prigovoriti da je kao učiteljica mogla pisati za „elitne” krugove iz svijeta književnosti , ona je ostala dosljedna sebi i korijenima iz kojih je potekla. Ostala je dosljedna narodu kao najširoj publici, kao najvećem kritičaru svega i svakoga, a na mnogima je da zarone u bitak njenog života i da shvate kako je Anica Ivić samo žena koja je bivstvovala, koja postoji i koja je iza sebe ostavila trag postojanja kao zalog budućnosti svojoj djeci, unučadi, ali i hrvatskoj književnosti pa kako god ju raščlanjivali”, istaknuo je govoreći o knjizi njezin autor Ivo Mijatović-Ico.
„Rođena sam u Gradištu, tamo su ostala najljepša i najdraža sjećanja iz djetinjstva i mladosti i u knjizi se nalazi dosta tih sjećanja, koja ostaju u nama do kraja života”, rekla je Anica Ivić , te se posebno osvrnula na međunarodne zbirke u kojima su objavljene njezine pjesme i priče.
Istaknula je da se od 2017. godine, kada je izašla njezina prva knjiga do sada njezine pjesme i priče nalaze u 55 međunarodnih zbirki , te na taj način njezine pjesme „putuju” u 90-tak zemalja svijeta.
Promociju knjige svojim nastupila obogatili su Adam Svirčević na gajdama, Lucija Puškarić na klarinetu, Ženska pjevačka skupina „Mustre”, dok su pjesme iz knjige čitale Elvira Lucić, Ana Andrašević Jemrić, Božana Čajkušić i Ruža Mikić.
Hitovi: 55