USKLADIMO FREKVENCIJE

Županjske glazbene večeri

Kategorija: /
Autor: J.W.D.

U dvorani Bl. Alojzija Stepinca Pastoralno - kulturnog središta župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja  sinoć su  otvorene 5. Županjske glazbene večeri. Ovo trodnevno glazbeno zbivanje, predstavila je Ana Zlatunić a sam događaj otvorio je zamjenik gradonačelnika Kruno Šarić. 

Županjske glazbene večeri pokrenute su s idejom odavanja priznanja velikim glazbenim imenima - Srećku Albiniju, Meliti Lorković i Mladenu Pozajiću, koji su svojim glazbenim radom zapaženi u cijelom svijetu a svoje korijene vuku iz Županje.

Kroz sve tri večeri nastupit će učenici glazbene škole iz Županje a nakon njih nastupit će profesionalni glazbenici. Tako se večeras županjcima predstavila Marijana Šokćević, mezzosopran te županjka Marina Pletikosa rođ. Matolić na klaviru. Na programu su bile skladbe poznatih svjetskih umjetnika klasične glazbe kao Giuseppe Verdi, Alessandro Scarlatti, preko domaćih skladatelja Jakova Gotovca i Franje Serafina Vilhara do županjca Srećka Albinija.

U četvrtak, uz mlade učenike županjske glazbene škole, predstaviti će se Srđan Filip Čaldarović na klaviru skladbama Franza Lista dok će u petak svoje pjevačko umijeće predstaviti Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" iz Osijeka.
Ovo glazbeno događanje odvija se pod pokroviteljstvom Nadbiskupije Đakovačko - osječke, županije Vukovarsko - srijemske te Grada Županje a brojni posjetitelji u Pastoralo - kulturnom središtu dokaz su da Županjske glazbene većeri imaju dobru osnovu i dobar program te da će u budućnosti predstavljati jednu značajnu kulturnu manifestaciju u ovome kraju.

S.Pavelić

Hitovi: 1471