USKLADIMO FREKVENCIJE

Uručenje slika s međunarodne likovne kolonije

Kategorija: /
Autor: J.W.D.

Grad je bogatiji  za dvadesetak umjetničkih djela nastalih na Međunarodnoj likovnoj koloniji održanoj u lipnju ove godine u Županji, u organizaciji  LUŽ-a 08. Slike je u ime ove likovne udruge gradonačelniku Županje Davoru Miličeviću, za potrebe Grada uručio slikar Antun Balentović-Tundač.

     - Kao što je poznato tijekom ljeta održava se Međunarodna likovna kolonija koja je  prilično posjećena i na koju slikari vole doći. Ovdje se ugodno  osjećaju, jer smo  mi dobri domaćini. Ono što ostane gradu su  slike  koje mi podijelimo udrugama , prigodno ih darujemo , a to su i vrlo vrijedne nagrade na tombolama. To je  doprinos naših slikara , prije svega, našim udrugama i Gradu- rekao je gradonačelnik Miličević zahvalivši se slikarima i posebice Antunu Balentoviću-Tundaču koji je dao puno svog osobnog doprinosa  u organizaciji kolonije. Inače, početak  Kolonije bio je dosta težak, ali pokazalo se to dobrom idejom , jer Županja ima što ponuditi.

    -  Pozivamo i LUŽ da i dalje nastavi s ovim aktivnostima, a Grad će im i dalje biti potpora i pomagati koliko može- kazao je  gradonačelnik Miličević.

    - Nadam se da ćemo nastaviti s ovim radom i proširivati  suradnju sa slikarima i iz drugih zemalja. Svake godine stječemo nova iskustva , a ove godine ćemo imati jednu skupinu slikara koja će raditi na organizaciji Kolonije. S njihovim prijedlozima i idejama još više ćemo obogatiti ovu manifestaciju, koja će  biti sigurno i još plodonosnija – kazao je slikar Antun Balentović-Tundač. 

B.G.D.

Hitovi: 1313