USKLADIMO FREKVENCIJE

U SKLOPU FESTIVALA „ŠOKAČKE PISME“ U ŽUPANJI PREDSTAVLJEN ALBUM SASTAVA KAS

Kategorija: /
Autor: J.W.D.

Sastav Kas tijekom festivala „Šokačke pisme“ imao je nekoliko velikih razloga za slavlje. Predstavio je album prvijenac i novi spot, a pjesma Kasa Onda si došla ti proglašena je najslušanijom pjesmom prošlogodišnjeg festivala. Sastav Kas odlučio je petu godišnjicu djelovanja proslaviti u Županji. Naime, iako je sastav osnovan 2009. godine, upravo je na festivalu „Šokačke pisme“ Kas 2011. održao svoj prvi nastup i počeo nizati festivalske uspjehe.

Predstavljajući album Kasa Slušaj mene, nema greške DamirBačić, autor glazbe većine pjesma, je rekao: „Teško je napisati dobru pjesmu, a još teže pronaći dobrog izvođača. Ja, na sreću, tih problema nisam imao. Suradnja s Kasom bila je odlična, a rezultat je kompaktan album, jedinstven među tamburaškim sastavima u posljednje vrijeme“. Da je raditi s Kasom užitak, potvrdila je i Uršula Tolj koja je napisala tekstove za šest pjesma od kojih su neke već ušle u uho publici. Među njima je i pjesma Nemoj reći ni riječ. U Županji je predstavljen i spot za tu pjesmu s kojom je Kas nastupio na ovogodišnjem festivalu „Šokačke pisme“.

Album Slušaj mene, nema greške objavila je Croatia Records, a na albumu se nalazi jedanaest novih pjesama te obrada pjesme Parnog valjka Mir na jastuku. Kasovci se mogu pohvaliti i dvama duetima – s Igorom Delačem u pjesmi Naš Osijek i s Nenom Belanom u pjesmi Radosti mojoj nema kraja koju potpisuju Damir Bačić i Uršula Tolj.

Hitovi: 1443