USKLADIMO FREKVENCIJE

Obrazovanje

Županjski srednjoškolci na sajmu u Osijeku

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

 

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek u suradnji sa Studentskim zborom FAZOS i ALUMNI Udrugom bivših studenata i prijatelja organizirao je „2. sajam Obiteljskih Poljoprivrednih Gospodarstava“ sadašnjih i bivših studenata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. 

Na "Zrinskom" druga generacija studenata

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Uvodno predavanje te svečano promoviranje druge generacije upisanih studenata Visoke škole Nikola Šubić Zrinski svih slavonskih županija održano je u velikoj vijećnici Grada Županja.

Štrajk u osnovnim i srednjim školama

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

U osnovnim i srednjim školama danas je započeo štrajk, istaknuli su čelnici većinskih školskih sindikata nakon neuspjelog mirenja s Vladom koja je odbacila njihove zahtjeve za 6 postotnim povećanjem plaća u školstvu.

Nagrađene profesorice

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Svjetski dan učitelja ove godine u Hrvatskoj poseban je jer je prvi put Ministarstvo obrazovanja nagradilo najbolje – 510 odgojno-obrazovnih djelatnika kojima je u subotu na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) nagrade uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Županjske profesorice autorice dva udžbenika

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

U Katalogu udžbenika za učenike srednjih škola, objavljenom od strane MZO, u području rada poljoprivreda, nalaze se samo dva udžbenika za stručne poljoprivredne predmete:  Principi povrćarstva i Zaštita bilja.

"Bilo kuda, fitići svuda"

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

 

U Obrtničko-industrijskoj školi Županja uvijek ima zanimljivih vijesti, naročito kada je riječ o budućim poljoprivrednim tehničarima-fitofarmaceutima.

GDCK Županja: Odobreno 10 pomoćnika u nastavi

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

 

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Županja započelo je provedbu projekta „Pomoć u nastavi učenicima s teškoćama“ donošenjem Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2019./2020. od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Grad Županja:Zahtjev za novčanu pomoć za radne bilježnice

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Grad Županja je uputio poziv roditeljima /udomiteljima učenika upisanih u Osnovnu školu "Ivana Kozarca" i Osnovnu školu "Mate Lovraka" kao i roditeljima /udomiteljima učenika koji imaju prebivalište prijavljeno u gradu Županji a upisani su u jednu od srednjih škola u gradu Županji ili izvan grada Županje da podnesu zahtjev za novčanu pomoć za kupovinu radnih bilježnica/školskog pribora u školskoj godini 2019/2020.

Priznanja učenicima i mentorima

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Više od 350 učenika osnovnih i srednjih škola, koji su ove školske godine osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i sudjelovali na državnim natjecanjima, primilo je danas priznanja i nagrade Grada Županja.

Studiraj i radi

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:

Proteklih godinu dana u Županji djeluje studij ekonomije, a u tijeku su upisi na Visokoj školi za ekonomiju poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski za akademsku godinu 2019./2020.

Završna konferencija projekta PIN :Pismenost inicijativa

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

U Amfiteatru Gimnazije održana je završna konferencija projekta "PIN: Pismenost inicijativa" napretka kojeg provodi Obrtničko-industrijska škola Županja zajedno s partnerima a koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Dan otvorenih vrata

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

 

U Tehničkoj školi Županja, te u Obrtničko-industrijskoj školi Županja danas je Dan otvorenih vrata.