USKLADIMO FREKVENCIJE

GDCK Županja: Odobreno 10 pomoćnika u nastavi

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Županja započelo je provedbu projekta „Pomoć u nastavi učenicima s teškoćama“ donošenjem Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2019./2020. od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Inače, ovom odlukom odobreno je ukupno 56 pomoćnika za 56 učenika za 10 različitih udruga.

Inače, ovom odlukom odobreno je ukupno 56 pomoćnika za 56 učenika za 10 različitih udruga. Projektom „Pomoćnik u nastavi učenicima s teškoćama“ koje će provoditi Gradsko društvo Crvenog križa Županja osigurano je 10 pomoćnika u nastavi za pomoć pri uključivanju u odgojno-obrazovni proces za 10 učenika s teškoćama koji pohađaju osnovne škole u Gradištu, Babinoj Gredi, Drenovcima i Slakovcima.

Partnerske organizacije na projektu su Osnovna škola Mijata Stojanovića Babina Greda (4 učenika), Osnovna škola „Ivan Meštrović“ Drenovci (2 učenika), Osnovna škola Gradište (3 učenika) te Osnovna škola Slakovci (1 učenik).

" Žao nam je što se i ove godine kasnilo s donošenjem odluke i što djeca već prvog dana nisu došla u školu sa svojim pomoćnicima. Odluka je sinoć donesena i mi ćemo već danas po njoj postupiti, a pomoćnici će sutra biti u školama. Isto tako očekujemo i odluku i za drugih 10 pomoćnika, koju će provoditi Društvo"Golubovi", kaže Marija Dugalić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja. Inače, i Grad Županja osigurao je pet pomoćnika u nastaviti, koji su počeli s radom prvog dana škole.

Glavni cilj projekta „Pomoć u nastavi učenicima s teškoćama“ je integracija učenika s teškoćama u odgojno-obrazovni proces. Dugoročne promjene koje će nastati provedbom projekta su integracija djece s teškoćama u osnovne škole stavljajući ih u ravnopravni položaj s vršnjacima, omogućavanje razvoja usmjerenog prema samostalnom i aktivnom življenju u budućnosti, osnaživanje djece s teškoćama razvojem njihovog samopouzdanja te povećanje nivoa znanja, vještina, savladavanja školskog gradiva i kontinuirano praćenje i pohađanje nastave učenicima s teškoćama.Hitovi: 419