USKLADIMO FREKVENCIJE

Županjske profesorice autorice dva udžbenika

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U Katalogu udžbenika za učenike srednjih škola, objavljenom od strane MZO, u području rada poljoprivreda, nalaze se samo dva udžbenika za stručne poljoprivredne predmete:  Principi povrćarstva i Zaštita bilja.

To su dva nova udžbenika, a oba udžbenika napisale su nastavnice Obrtničko-industrijske škole Županja: Jasenka Nikolić autorica je udžbenika "Principi povrćarstva", dok je drugi udžbenik "Zaštita bilja" napisala Dubravka Gvozdić u suradnji saprofesoricama Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka prof. Jasenkom Ćosić i prof. Renatom Baličević. Udžbenici su napisani i tiskani u sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, "Implementation of cross-border joint actions toward environment protection in agriculture" (Utjecaj dobre poljoprivredne prakse na zaštitu okoliša u pograničnom području), u kojem je Obrtničko-industrijska škola Županja bila jedan od sudionika. U sklopu projekta tiskano je po 100 komada svakog udžbenika i oni su za učenike Obrtničko-industrijske škole Županja besplatni. Po završetku projekta udžbenici su, za ostale škole i sve zainteresirane,  tiskani prema tržišnim uvjetima.

"Osobno sam jako ponosna na činjenicu da smo mi, djelatnice male, Obrtničko-industrijske škole Županja, autorice udžbenika kojega će koristi učenici u cijeloj državi. Nije ih bilo lagano, niti jednostavno napisati, postoje određena metodička i znanstvena pravila, zakonski propisi, procedure, ali eto, uspjele smo." rekla je Dubravka Gvozdić.

Hitovi: 428