USKLADIMO FREKVENCIJE

Među nagrađenim Ministarstva znanosti i kulture RH i dvoje knjižničara iz VSŽ : Anita Tufekdžić iz Gunje i Bojan Lazić iz Negoslavaca

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

Prvi put Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno – obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Dodjela nagrade održala se u subotu, na Dan učitelja, 5. listopada 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Na poziv se mogao javiti ili za nagradu biti predložen radnik koji je u godini za koju se prijavljuje ostvario najmanje 15 bodova iz barem tri kategorije i  dokazao izvrsnost tako da je ispunio najmanje jedan od sljedećih kriterija:

  •  izradio i primijenio istaknuti primjer uporabe inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno-obrazovnog rada u školi;
  • javno objavio istaknuti znanstveni ili stručni članak ili besplatni, otvoreni digitalni obrazovni sadržaj kojim se potiče primjena novih nastavnih metoda rada;
  • ostvario uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnog sustava.

Među 510 nagrađenih učitelja iz Hrvatske su iz Vukovarsko-srijemske županije:

Anita Tufekčić, školska knjižničarka u OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja  nagrađena je  za mentorstvo učenicima koji sudjeluju na natjecanjima, smotrama i sl. na državnoj razini, predavanje ili radionice na županijskoj, međužupanijskoj, državnoj i međunarodnoj razini, doprinos struci radom u strukovnim udrugama koje potiču, razvijaju i unapređuju struku, uređivanje školske mrežne stranice, objavljivanje stručnog članka u Republici Hrvatskoj te sudjelovanje i doprinos realizaciji rezultata projekta na međunarodnoj razini.

Bojan Lazić, školski knjižničar iz OŠ Negoslavci, Negoslavci nagrađen je za održana predavanja na županijskoj, međužupanijskoj i međunarodnoj razini, rad u udruzi, objavljivanje stručnog članaka te unapređenju rada škole.

“Nema bolje čestitke povodom Svjetskog dana učitelja od nagrađivanja 510 najboljih učitelja u Hrvatskoj s 10.000 kuna bruto. Po prvi put smo uveli nagrađivanje najboljih kako bi konačno razbili uravnilovku i izgradili kulturu nagrađivanja i uspjeha. Čestitam svima i nastavljam borbu za vaš status u društvu”, poručila je Blaženka Divjak, ministrica  i neka njihovi rezultati posluže kao inspiracija drugima u svakodnevnim nadolazećim izazovima odgojno-obrazovnoga sustava.

Hitovi: 477