USKLADIMO FREKVENCIJE

Županjski srednjoškolci na sajmu u Osijeku

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek u suradnji sa Studentskim zborom FAZOS i ALUMNI Udrugom bivših studenata i prijatelja organizirao je „2. sajam Obiteljskih Poljoprivrednih Gospodarstava“ sadašnjih i bivših studenata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. 

Na Sajmu je izlagala i Obrtničko-industrijska škola Županja. Proizvode Obrtničko-industrijske škole Županja (jabuke, kruške, pekmeze. džemove, suhe kolače, i dr.), predstavile su, na izložbenom štandu, učenice Dolores Frketić i Mirna Čolić (fitofarmaceuti) sa svojim profesoricama, Jasenkom Nikolić, Danijelom Tomšić i Dubravkom Gvozdić. 

Kako ističe profesorica Dubravka Gvozdić, veliku pozornost i puno pohvala, dobile su profesorice kuharstva Ivana Milaković i Tamara Popović. "Mlade profesorice, sa svojim učenicama, Ivom Pranjkić i Magdalenom Stokić, pripremile su veganski obrok, koji je bio sastavljen od šarene salate od ječma, crvenog namaza od slanutka i cikle, bundevastičnog pudinga i pite od batata. Sve što su pripremile, "planulo" je u nekoliko minuta. " rekla je prof.Dubravka Gvozdić.

Na Sajmu su izlagali brojni izlagači. Moglo se vidjeti puno toga: od domaćeg voća i sira, odličnih vina i drugih napitaka, različitih proizvoda od meda, cvijeća i začina, pa sve do medicinskih  proizvoda od konoplje i dronova.

"Šareno i veselo! Nadamo se da se vidimo i slijedeće godine!" poručili su iz Obrtničko-industrijske škole Županja.

 

 

Hitovi: 349