USKLADIMO FREKVENCIJE

"Za naše male genijalce"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević
Hrvatska elektroprivreda u sklopu pete godine provedbe akcije "Za naše male genijalce" daruje 100 novih računala za 29 osnovnih škola diljem Hrvatske.
Središnja svečanost ovogodišnjega donacijskog ciklusa održana je u Županji, gdje je HEP darovao šest novih računala Osnovnoj školi Ivana Kozarca čiji su učenici sudjelovali sa svojim video uratkom i bili među najuspješnijima.
Učenicima i nastavnicima škole računala je uručio predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić, uz pomoć proslavljenog rukometaša i aktualnog direktora hrvatskih muških rukometnih reprezentacija Igora Vorija te vaterpolista Josipa Vrlića i Luke Bukića.
“Mislimo na osnovnoškolce, mislimo na našu djecu, mislimo na njihov napredak u znanju, u stjecanju novih vještina. To pokazuje i ova akcija “Za naše male genijalce”, koju provodimo već petu godinu zaredom, a ove godine između više od sedamdeset aplikacija pristiglih na natječaj izabrali smo 29 najboljih uradaka i donirali stotinu računala”, istaknuo je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.
Kao društveno odgovorna tvrtka, kazao je Barbarić, Hrvatska elektroprivreda, zajedno s ovogodišnjim ciklusom, od početka akcije „Za naše male genijalce“ 2015. godine osigurala je čak 350 računala za učenike u 103 osnovne škole diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donirane informatičke opreme iznosi gotovo 1,25 milijuna kuna. Na svečanosti u Osnovnoj školi "Ivana Kozarca" HEP-u je zahvalio ravnatelj škole prof. Vladimir Jozanović koji je u izjavi za medije istaknuokako će im nova računala dobro doći. Prigodom dodjele računala Osnovnoj školi "Ivana Kozarca" prikazan je nagrađeni video uradak učenika, a izveden je i igrokaz dramske skupine ove škole voditeljice Tene Lončarević. Glumili su učenici Karlo Lacković, Oliver Lončarević, Irma Vidović, te u drugome igrokazu Ana Domazet i Borna Domaćinović. Nadalje, nastupili su i učenici koji su polaznici glazbenog odjela škole: Lana Balentović, Petra Hladek i Dorian Petričević.
Proslavljeni rukometaš i aktualni direktor hrvatskih muških rukometnih reprezentacija Igor Vori u Županji je naglasio kako se nada da će osnovci dobro iskoristiti ova računala, ali i da će se i dalje baviti sportom.
Inače, HEP je ove godine zabilježio iznimno velik odziv škola, učenika i njihovih nastavnika, koji su na kreativan i originalan način snimili videoradove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze. Izabrane su škole s najboljim kreativnim uratkom, a da uz to imaju velik broj učenika po računalu, odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu.

Hitovi: 509