USKLADIMO FREKVENCIJE

Šetnica, staze, forum....puno pitanja na sjednici Gradskog vijeća

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Razmatranje polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Županja za 2017. godinu, razmatranje prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna Grada Županja za 2017. godinu, bile su samo neke od tema današnje sjednice Gradskog vijeća Županje.

Na aktualnom satu kojim je sjednica započela postavljeno je niz pitanja, od izgradnje parkirnih mjesta ispred obiteljskih kuća u Velikom kraju, slabom ulaganju u komunalnu infrastrukturu u naselju Šećerana do postavljanja novih dječjih igrališta. Pred gradskim se vijećnicima našlo i izvješće o odgojno-obrazovnom radu Dječjeg vrtića Maslačak Županja za pedagošku 2016/2017. godinu, kao i prijedlog zaključka o prodaji osobnog automobila u vlasništvu Grada Županja, te kupovina novog osobnog automobila.

Aktualni sat započeo je pitanjem nezavisnog vijećnika Mladena Hubera o tome koliko su vlasnici kuća u Velikom kraju platili izgradnju pristupa svojim kućama, te imaju li ugovor o koncesiji za parkiranje na novouređenim parkiralištima. Upitao je i što je s obnovom staze i ceste u naselju Šećerana. Odgovorio mu je gradonačelnik Davor Miličević koji je između ostalog naglasio da se prilazi stambenim objektima grade u svim ulicama koje uđu u rekonstrukciju. "Kada Šećerana dođe na red sve ćemo to i ondje napraviti." rekao je Miličević koji je opširno odgovarao i na opširna pitanja nezavisnog vijećnika Željka Džoića vezana za Zakon o pravu na pristup informacijama. Vijećnik SDP-a Josip Gregorović osvrnuo se na nedavno održanu konferenciju i forum koji je povezao županjsku i bosansku Posavinu, te upitao gradonačelnika Miličevića zašto nije bio prisutan. U svome odgovoru gradonačelnik Miličević je, između ostalog, istaknuo kako dobra priča krene a onda se sve izokrene. "Jesu li ta gospoda bila u gradu osim što su pozive slali mailom? Neki su se malo zaigrali s fondovima, a ja neću nikome biti sluga." rekao je, između ostalog, gradonačelnik Miličević koji je u nastavku Aktualnog sata opširno odgovorio i nezavisnom vijećniku Ivici Šariću na pitanja hoće li izvođač radova popraviti oštećenu stazu na šetnici, te je iznio inicijativu da bi Županja trebala imati atletsku stazu.

Od odluka donesenih na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Županje izdvajamo odluku o imenovanju gradskog parka u Park 131. brigade Hrvatske vojske. Zahtjev za imenovanje parka uz autobusni kolodvor, omeđenog Strossmayerovom, Zagrebačkom i Ulicom dr. Franje Račkog u ime Komisije za naimenovanje i preimenovanje ulica i trgova na području Grada Županja predsjednik komisije Marko Benaković. Odluka o imenovanju parka 131.brigade Hrvatske vojske donesena je jednoglasno, odnosno, za prijedlog je glasovalo svih 17 vijećnika Gradskog vijeća Županje.

 

 

Hitovi: 602