USKLADIMO FREKVENCIJE

Deset primjera loše komunikacije u hrvatskom javnom prostoru

Kategorija: /

Lošom su se komunikacijom u prošloj godini istaknula tri člana Vlade i dva saborska zastupnika. To su Martina Dalić, Milan Kujundžić, Nada Murganić, Davor Bernardić i Željko Glasnović

Rektora Damira Borasa na pozitivne promjene u komunikaciji nije potaknula ni prošlogodišnja titula Antikomunikatora godine, a u magarećoj mu klupi zbog lošeg javnog dijaloga društvo prave Dinko Cvitan, Vlado Košić, Ivan Vrdoljak i Davor Šuker

Tko je Antikomunikator godine, bit će objavljeno sutra,20.veljače.

Naime, iako je žiri snažno orijentiran na isticanje dobrih komunikacijskih praksi, pokazalo se da to nije dovoljno za unapređenje komunikacije u javnom prostoru. Zbog toga je žiri i ove godine temeljito analizirao prethodnu godinu te napravio popis osoba koje trebaju poraditi na svojoj komunikaciji kako bi ona postala otvorena i konstruktivna.

Na tom su popisu potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, saborski zastupnici Davor Bernardić (Socijaldemokratska partija Hrvatske) i Željko Glasnović (nezavisni zastupnik), glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, sisački biskup Vlado Košić, predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Ivan Vrdoljak i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Napraviti uži izbor najvećih komunikacijskih gafova zaista nije bio lak zadatak i ovaj bi popis mogao biti i trostruko duži. Međutim, odlučili smo se usredotočiti na deset osoba koje su se prošle godine zaista istaknule lošom komunikacijom, neovisno o tome jesu li ostale zapamćene po izoliranim slučajevima ili su kontinuirano loše ili nedovoljno komunicirale“, kazala je Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Jedna osoba s ovog popisa u utorak, 20. veljače bit će proglašena Antikomunikatorom 2018. godine, pa će dobiti Šipak godine.

Nadamo se da će to biti poticaj „pobjedniku“, ali i ostalima u užem izboru da razmisle o tome kako mogu biti jasniji, precizniji, otvoreniji, tolerantniji i općenito bolji u prenošenju poruka svojim javnostima u budućnosti“, istaknula je Maja Gradišar Perotić.

Pošle je godine Antikomunikatorom godine proglašen rektor Boras, a budući da su mu izostali volja i trud za unapređenjem komunikacije, za istu titulu konkurira i ove godine.

Hitovi: 430