USKLADIMO FREKVENCIJE

Gradnja bazena sve izglednija

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Današnja sjednica Gradskog vijeća koja je relativno kratko trajala i na kojoj su donesene jednoglasne odluke imala je dvije točke dnevnog reda.

Prva se odnosila na razmatranje prijedloga odluke o donošenju šestih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Grada Županje. Naime ovom odlukom stvaraju se pretpostavke za izgradnju sportsko rekreacijskog centra u Županji na kojima će biti izgrađeni i bazeni. Nakon kraće rasprave na kojoj su se vijećnici zanimali koliko će biti cijena izgradnje ovog centra, hoće li biti zatvoreni, hoće li biti oštećen nasip na rijeci Savi i statika nasipa, te nisu li se možda ta sredstva trebala uložiti u izgradnju Doma za stare i nemoćne, uslijedilo je glasanje.

Na vijećnička pitanja gradonačelnik Miličević odgovorio je kako se donošenjem ove odluke stvaraju samo pretpostavke za daljnji rad. Isto tako naglasio je kako je u ovom trenutku još uvijek teško govoriti o financijskoj konstrukciji i ukupnom iznosu koštanja, no grad Županja spreman je upustiti se u sufinanciranje bazena, koji kako je naglasio neće biti zatvoreni, jer njihova je njihova izgradnja značajno skuplja.

Druga točka dnevnog reda današnje sjednice bila je Razmatranje prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o gradskim porezima.

Hitovi: 1022