USKLADIMO FREKVENCIJE

Svečana sjednica Gradskog vijeća Županje

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Povodom 29. kolovoza, Dana grada Županja i blagdana Mučeništva svetog Ivana Krstitelja u dvorani Mladost održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Županje, uz nazočnost brojnih uzvanika i gostiju iz društvenog, političkog, gospodarskog i vjerskog života.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice vijeća Nade Galović, brojnim uzvanicima obratio se gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević, a Županjkama i Županjcima čestitke je povodom Dana grada uputio i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. I ove godine Županjcima su u goste stigli predstavnici WilamoWica iz Poljske, a na svečanoj sjednici uzvanike je pozdravio zamjenik gradonačelnika Wilamowica Stanislav Gavlik. Izaslanik predsjednika Vlade RH vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u svome je obraćanju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Županje čestitao gradonačelniku i gradskoj upravi, kao i svim građanima Županje Dan Grada.

Čestitke povodom Dana grada Županja uputili su i izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića dr. Mladen Karlić, te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Tomislav Čuljak.

U produkciji Plave TV prikazan je film o Gradu Županja. U prigodnome programu nastupio je mješoviti pjevački zbor KUD-a "Kristal-Sladorana" pod ravnanjem Suzane Juzbašić.

Neposredno pred početak svečane sjednice Gradskog vijeća Županja na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i upaljene svijeće. Učinili su to uz predstavnike Grada Županja i Gradskog vijeća Županje i predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, te predstavnici braniteljskih udruga. Molitvu je predvodio vlč. Robert Jugović, župnik župe Mučeništva sv.Ivana Krstitelja.

 

 

 

Hitovi: 846