USKLADIMO FREKVENCIJE

Održana sjednica Županijske skupštine

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru održana je 12. sjednica aktualnog saziva Županijske skupštine na čijem je početku župan Božo Galić podnio izvješće o radu za prvih šest mjeseci 2018.

Vijećnici su u raspravi zaključili kako je župan sa svojim zamjenicima i suradnicima odradio brojne i hvale vrijedne aktivnosti, no ujedno su i podvukli činjenicu kako je za revitalizaciju ovoga kraja neophodan dodatan implus od strane središnje države, a sve u cilju zaustavljanja negativnih trendova.

Informacija o stanju u stočarstvu za 2017. godinu koju je izložio Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu izazvala je živopisnu raspravu i veliko zanimanje vijećnika za navedenu tematiku. Vijećnici su iskoristili priliku te još jednom upozorili na alarmantno stanje, kako u stočarstvu tako i u poljoprivredi kao cjelini. Također je naglašeno kako bez intervencije središnje države, stvari neće krenuti na bolje. Bitno je donošenje zakonskih izmjena i uredbi u cilju učinkovite borbe protiv uvoznih lobija, koji uništavaju poljoprivrednu proizvodnju.

Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Vukovarsko-srijemske županije vijećnicima je izložio predsjednik Odbora za priznanja Mato Landekić.

Hitovi: 384