USKLADIMO FREKVENCIJE

Svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana županije

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

U tijeku je svečana sjednica Županijske skupštine , koja se održava u Iloku u povodu Dana županije i 25. obljetnice osnutka Vukovarsko-srijemske županije.

Dan Vukovarsko- srijemske županije, 11. studenog obilježava se svake godine, i to na blagdan sv. Martina , njezinog zaštitnika. Kako je tradicija da se svečanost svake godine obilježi u drugom gradu, ove je godine domaćin grad Ilok. Program je počeo polaganjem vijenaca , nastavljen je svetom misom, te nakon toga svečanom sjednicom, kojoj uz brojne goste nazoči predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanica predsjednika Vlade RH-a i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU  Gabrijela Žalac, brojni saborski zastupnici i drugi visoki dužnosnici.

Na svečanoj sjednici bit će dodijeljena priznanja Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu. Među dobitnicima nagrade županije je Ivica Ćosić Bukvin, i to za doprinos i postignuća u području povijesti i kulture. Među dobitnicima povelja županije je i Lovačka udruga Vepar Strošinci povodom obilježavanja 50 godina uspješnog rada.

Hitovi: 346