USKLADIMO FREKVENCIJE

Tiskovna konferencija Gradske organizacije SDP-a Županja

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Gradska organizacija SDP-a Županja održala je tiskovnu konferenciju uoči donošenja Proračuna Grada Županja za 2019. godinu koji bi se trebao izglasati u ponedjeljak 17. prosinca 2018. godine na 12. sjednici Gradskoga vijeća.

Kako je istaknuo Josip Gregorović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Županja, i dalje se prakticira netransparentnost prilikom donošenja najvažnijeg dokumenta Grada, a koji se direktno tiče svih građana.

" Na web stranici Grada, premda je već krajnje vrijeme, konačni prijedlog proračuna još uvijek nije dostupan" , rekao je Gregorović i dodao da će SDP u ponedjeljak uputiti amandmane kroz koji žele pomoći građanima Županje i zaustaviti iseljavanje mladih ljudi. "Kroz mjere gospodarske politike na sjednici vijeća uputit ćemo amandmane za subvencioniranje kamata na poduzetničke i obrtničke kredite s ciljem širenja i jačanja djelatnosti te konkurentnosti na tržištu. Također, sredstvima potpore za zapošljavanje osoba na neodređeno vrijeme s prebivalištem na području Grada Županja želimo biti na tragu sprečavanja iseljavanja mladih jer se pokazalo da je ugovor na neodređeno vrijeme jedan od glavnih preduvjeta za ostanak u Hrvatskoj. " rekao je Gregorović i nastavio: "Svjesni velikih troškova izgradnje prve nekretnine, kao što su kupnja zemljišta, izrada projektne dokumentacije, plaćanje priljučaka za prateću infrastrukturu i sl., SDP će uputiti prijedlog, želeći zadržati što više mladih obitelji u gradu, a time i popraviti demografsku sliku, da mjerom smanjenja komunalnog doprinosa rasteretimo obitelji troškova barem u domeni za koje je grad nadležan. U prijedlogu sufinanciranja otvaranja novih prenoćišnih mjesta (ležaja) vidimo priliku da se potakne poduzetnički duh građana koji mogu relizirati tu mogućnost. Razlog tome je što u gradu nema hotela, a blizina autoputa je prilika za odmor mnogim vozačima i svjedoci smo da se u vrijeme Šokačkog sijela traži krevet više. Kao najveću demografsku mjeru, SDP će uputiti amandman za smanjenje troškova dječjeg vrtića djeci sa prebivalištem u Županji i to za 50 % od trenutne cijene koju roditelji plaćaju. To će biti najskuplja stavka, no preraspodjelom sredstava, a pogotovo prioriteta u proračunu, ova mjera, kao i sve ostale, su provedive i više nego potrebne. " istaknuo je Josip Gregorović, predsjednik GO SDP-a Županja i zaključio : "Ako se prihvate naši amandmani ili ako postignemo konsenzus na tom tragu podržat ćemo proračun. U protivnom, nećemo glasati za prijedlog proračuna za 2019. godinu." poručio je Josip Gregorović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Županja na tiskovnoj konferenciji kojoj je nazočio i Igor Kozarević, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Županja.Hitovi: 597