USKLADIMO FREKVENCIJE

Na Aktualnom satu o internetu, Ulici Ante Starčevića, ali i psima lutalicama....

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Na Aktualnom satu posljednje ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća Županje postavljeno je nekoliko vijećničkih pitanja, a jedno od njih uputio je vijećnik Mladen Stažić (HDZ) kojega je zanimalo, obzirom da je Grad Županja nositelj projekta Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu, dokle se došlo po ovome pitanju. Odgovor će, rečeno je na sjednici, biti u pisanome obliku. Vijećnika Stažića zanimalo je i zašto nisu počeli radovi u Ulici Ante Starčevića, o čemu je opširno govorio gradonačelnik Davor Miličević istaknuvši kako će najduže do ljeta 2019. godine biti završena rekonstrukcija te ulice, a radove će, pojasnio je, izvoditi tvrtka Strabag.

Vijećnika Ivana Miličića (HDZ) zanimalo je može li se pomoći obitelji Branka Dujića, kojemu HŽ brani prijelaz preko željezničke pruge, što je, dodao je, jedini pristup njihovoj obiteljskoj kući. "Onemogućen im je pristup i iz Vinkovačke ulice, što je mogao biti rezervni pristup." dodao je vijećnik Miličić na što je gradonačelnik Miličević rekao kako je i sam zatečen takvom situacijom. "Problem koji ne bi trebao biti problem i želim to aktualizirati kako bismo pomogli ovoj obitelji. Postoji nerazumijevanje HŽ-a i koliko je meni poznato ta je obiteljska kuća ondje 50 godina. Predlažem da nadležnim službama, HŽ-u, uputimo pitanje kako bismo dobili konkretan odgovor kako će ova obitelj doći do svoje kuće ako su oni stavili zabranu prelaska preko pruge." rekao je na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Davor Miličević.

Nezavisni vijećnik Mladen Huber na sjednici je tijekom Aktualnog sata postavio dva pitanja, a u prvome se osvrnuo na sve veći problem pasa lutalica na županjskim ulicama rekavši da postoje ljudi koji su spremni udomiti pse uz određenu financijsku potporu za nabavu hrane. Predložio je i sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju gospodarstva na području grada, na što mu je gradonačelnik Miličević u vrlo opširnome odgovoru poručio kako su tematske sjednice već održavane, a da bi volio i osobno da je Županja jedini grad u kojemu je prisutan problem iseljavanja.

Vijećnika Josipa Gregorovića (SDP) zanimalo je zašto građani nisu putem web stranice Grada Županja upoznati s konačnim prijedlogom proračuna za 2019. godinu, o čemu je govorio gradonačelnik Miličević koji se ispričao vijećnicima što su materijali za sjednicu upućeni tek nekoliko dana prije održavanja Gradskog vijeća.

 

Hitovi: 412