USKLADIMO FREKVENCIJE

Grad Županja osniva tvrtku Bazeni Županja

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 Prijedlog Odluke o osnivanju trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću bila je samo jedna od tema sjednice Gradskog vijeća Županje.

Kako je obrazložio Damir Parmać, u cilju realizacije projekta izgradnje, te budućeg upravljanja gradskim bazenima, osnivanjem društva s ograničenom odgovornošću moći će se jednostavnije i preglednije pratiti sve financijske i poslovne aktivnosti vezane uz projekt, te omogućiti optimalnije financiranje projekta. Nezavisni vijećnik Željko Džoić je u raspravi koja je uslijedila naglasio kako osobno nema ništa protiv bazena, ali se protivi da Grad bude investitor. "Jesmo li toliko neatraktivna sredina, jesmo li toliko nesposobni da ne možemo naći poslovnog partnera?" rekao je, između ostalog, vijećnik Džoić. Opširno je, iznoseći vlastite stavove, obrazložio neslaganje s određenim postupcima u osnivanju tvrtke, podsjetio da već postoji tvrtka koja se bavi gospodarenjem nekretninama, Stanobiro, pa ne vidi razloga zašto bi imali dvije tvrtke. Iznio je promišljanje da ne postoji studija isplativosti, te da su

vijećnici trebali imati više podataka osim toga da će se potrošiti 20 milijuna kuna i da se taj objekt zove bazenima, rekao je Džoić i nastavio: "Čuo sam da ne postoji studija isplativosti u kojoj bi se detaljno analizirali budući troškovi, rashodi i snimila slika dugoročnog opravdanja takvog objekta. Ne znamo ni hoće li biti energetski neutralan ili će biti veliki potrošač." dodao je Džoić. Na njegova brojna pitanja odgovorio je gradonačelnik Davor Miličević i pojasnio da se radi o tehničkoj odluci kako bi se cijela priča oko izgradnje bazena uopće mogla pokrenuti. "Nismo ni krenuli a već ste protiv. Jasno je da bazen neće biti ekonomska kategorija, toga nema nigdje. Razmišljao samo i o referendumu da građani odluče treba li nam bazen ili ne." rekao je, između ostalog, gradonačelnik Miličević i poručio vijećniku da bude siguran "da se gleda naprijed i da će u budućem proračunu biti održavanje bazena".

Odluku o osnivanju trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću u nastavku rasprave podržao je nezavisni vijećnik Ivica Šarić rekavši kako misli da se svi mogu složiti da bazeni trebaju gradu. Dok je vijećnik Šarić bio za govornicom nezavisni vijećnik Željko Džoić vidno nezadovoljan Šarićevom podrškom osnivanju tvrtke napustio je vijećnicu komentirajući poluglasno Šarićevo obraćanje Gradskome vijeću. U konačnici, odluka je donesena uz 11 glasova "za". Vladajućem HDZ-u prilikom glasovanja podršku su dali vijećnik HSS-a i nezavisni Ivica Šarić. Dvoje vijećnika SDP-a i nezavisni vijećnik Željko Džoić prilikom glasovanja o ovoj odluci bili su suzdržani.

 

 

 

Hitovi: 340